Inden en vandretur skal man jo fyldes med kulhydrater
Den 27/2, Tongariro Alpine Cross.
Kl. 5.30 ringede uret. Der var mørkt i skoven. Med pandelamper fik vi kogt vand til kaffe og fundet morgenmaden frem.
Der sad vi - midt i en mørk skov og med fuglekvidder omkring os - og spiste vores morgenmad. WOW!
Kl. 8 startede vi vores trekking tur. 19,5 km igennem et fremmedartet alpeørkenlandskab med rygende, ulmende vulkaner. Vi blev ført forbi kratere, farvestrålende søer, dampende jordhuller, månelandskaber og spøjse formationer. Helt specielt var den store kontrast i landskabet. Da vi vandrede (nogle steder klatrede) op - gik vi forbi kølige og sneklædte bjergtoppe. Da vi nærmede os bunden, ændrede landskabet sig til en varm regnskovs ligende skov.
Ekstra info.
Trekking turen foregår i Tongariro National Park. Her er det største varetagn; de tre aktive vulkaner. Et vedvarende rumlen er en påmindelse om, at disse vulkaner på ingen måde er udslukte.
- Mount Ruapehu det højeste bjerg på Nordøen (2.797 m) og en af verdens mest aktive vulkaner.
- Mount Tongariro parkens nordligste og laveste vulkan (1.967 m). Denne var senest i udbrud i 2012. Det var b.la den vi vandrede på. Og så vandrede vi på:
- Ngauruhoe. En enkelt krateret vulkan med perfekte, symmetriske skrænter - hvilket er grunden til, at den optrådte som ildbjerget i Ringenes herre.
Det er en bjergvandring man skal nære respekt for.
Men man skal være i rimelig god form og så skal man være forberedt på alle slags vejr. Både A. og jeg var max presset. Derfor var det tiltrængt at finde et betalt campsite (knap 100 Kr. pr. Pers.). Her kunne vi få et brusebad og ellers bare dase og smage på new Zealands hvidvin - eller jeg dasede. A ordnede vasketøj og andre småting..... og så kunne han også dase.
"Lidt" bjerg billeder