Tro på dig selv! For du kan godt

Succes handler om at tro på dig selv (ja ja det handler selvfølgelog også om andre ting)


Humlebiens succes


Den flyver fordi den VIL flyve.

Eller faktisk; det er blot en myte.At humlebien flyver er - ud fra de videnskabelige beregninger - ikke imod naturloven.

Man kan det fordi, man er fuldstændig ligeglad med, hvad videnskabsmænd har fundet på af ifølge-beregninger-er-KUN-det-her-muligt-BUM. For heldigvis tager videnskaben også fejl.Og lige præcis dèn (myten om humlebien), giver mig troen på, at jeg kan meget mere end, hvad sygdommen tillader mig at kunne.Jeg er nemlig som myten; en lille bette tyk humlebi, som flyver, trods jeg ikke burde kunne - eller jeg er nok mere ranglet fremfor buttet. Men det er lige meget...

Mestringsstrategier

Det hele handler om tillid. Tillid til sig selv. Tillid til egen evne om at håndtere udfordringer.Jeg har stor tillid til mig selv. Det har jeg fordi, jeg ved, at JEG KAN.

Ser begrænsninger som udfordringer

Da jeg fik en droppende fod, måtte jeg lægge løb på hylden for en periode.Jeg vidste hele tiden, at jeg ville komme til at løbe igen.Alt andet var uacceptabelt.Så jeg gik i gang med at træne.Jeg startede selvfølgelig ikke med at løbe 5 km i ét stræk. Jeg gik. Løb lidt. Gik og løb lidt igen . Lige pludselig kom dagen, hvor jeg kunne løbe en tur.
17. april 2016:
I DID IT!
... Jeg er så ovenud glad... Jovist jeg løb ikke så langt, og jeg kunne smage mine lunger 75% af turen... Men det er lige meget. For nu er jeg i gang[/caption]Episoder som disse giver ekstrem meget selvtillid. Det giver troen på, at man godt kan!For mig handler det om, at se begrænsningerne som udfordringer.Og så handler det om realistiske mål.


Realistiske mål

Jeg tænker ikke: Jeg skal kunne løbe 10 km på 43 min. Sådan kunne jeg tænke engang, men ikke nu.Til gengæld tænker jeg: Jeg er sej, hvis jeg kan løbe/lunte lidt af turen en til to gange om ugen.Og det kan jegOg det er jo ret fedt!Tænk bare, hvis jeg havde:
  • 1. Opgivet på forhånd og tænkt: De kloge hoveder siger, at det er besværligt, ja nærmest umuligt at løbe, når man pumpet op på medicin inkl. kemoterapi og endda har en droppende fod.
eller
  • 2. Satset for stort, sammenlignet mig med den jeg var, inden jeg blev syg, og opgivet fordi jeg ikke kunne løbe 5 hurtige km i et hug.
Både nr. 1 (opgive) og nr 2 (sætte for store mål) ville have medført fiasko.Heldigvis findes der noget så fantastisk som delmål og passende udfordringer.Med dem oplever man (som regel) succes.Succesoplevelser giver selvtillid og troen på én selv.Dette gør, at man tør prøve kræfter med nye udfordinger.Og til sidst er man som myten om humlebienSå husk det nu: Du kan! Så for dælen: Tro på dig selv.

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier - facebook - instagram

 

Synes godt om

Kommentarer

Søs Trier,
Jeg håber hvert fald, at jeg kan få nogle til at se, at et skridt ad gangen, er vejen til at bestige selv de største bjerge
kroniskefarver.dk
Henriette
,
Du beskriver det i hvert fald meget godt i ovenstående