Rejsedagbog #6, Queenstown, Glenorchy og Milford Sound

Den sidste rejsedagbog fra new Zealand. Vi har nu været i Queenstown, Glenorchy, Milford-sound, Banks Peninsula og Christchurch

Den 07/03-17, Fra Fox gletsjeren til Wanaka

Fra Fox gletsjeren køre vi sydpå til Wanaka. Wanaka er en hyggelig lille by tæt på Queenstown. Vi ledte, ledte og ledte efter et sted, hvor vi måtte campere. Endelig fandt vi The spot - endnu et idyllisk sted at slå lejr
the spot

Den 08/03-17, Wanaka til Queenstowns til Glenorchy

For første gang vågnede vi og møg frøs. Sydøen kan åbenbart have ekstreme vejrskift (okay det havde vi læst om, og var derfor forberedte). Så nu er det blevet således: lange underhylere på om aftenen og om morgenen. Bikini på over middag og indtil solnedgang (eller indtil sandfluerne spiser os).

A: “Vi har fået en parkeringsbøde

Jeg kigger måbende på A.

Mig: “Seriøst!??”

Jeg håber, at han tager pis på mig.

A vifter med en lap papir, hvorpå tallet: 200 $ står

Mig: “Jamen vi må da godt parkere her!! Her er INGEN 'no overnight parking’ skilt - ergo skal vi ikke betale den!

Jeg har efterfølgende skrevet en klage om misvisende parkeringsskiltning, og jeg skal selvfølgelig nok betale bødenNok om det. Og pyt! Man betaler alligevel det dobbelte på et Hilton hotel med samme udsigt, og jeg vil påstå, at Mini C er langt mere hyggelig end Hilton
Hilton, eller andre top hoteller, kan næppe leve op til sådan en morgenkaffe


Tilbage til landevejen

På vej mod Glenorchy (som ligger ca. 60 km fra Queenstown) blev vi blæst omkuld af det flotte landskab. Jeg ved det; jeg har skrevet det ofte

Men først til Queenstown

‘Verdens Adventurehovedstad’ som vi skulle igennem for at nå Glenorchy.I downtown Queenstown så jeg en tattoo shop, og jeg kunne ikke modstå fristelsen. Et evigt minde. Jordkloden med to fugle flyvende henover. Denne symboliserer, at selvom jeg (måske) ikke får børn, selvom jeg pludselig er blevet syg, selvom livet er langt fra, hvad jeg havde forestillet mig, ja så nægter jeg at sætte mig tilbage og kræve medlidenhed. Istedet vil jeg sprede vingerne ud, og tage A med på eventyr. Noget jeg er fri til, fordi jeg ikke har børn
Man kan lige ane tatoveringen (på venstre underarm)
Frokost i Queenstown


Tilbage til Glenorchy

Varmt vejr og krystalklart blåt vand (Lake Wakatipu) er en lammede kontrast til de store sneklædte bjerge, som skyder op i landskabet.Køreturen fra Queenstown til Glenorchy var en af de smukkeste ruter vi har kørt.
Ét af billederne fra køreturen[/
Glenorchy (de fleste billeder er taget med spejlrefleks, og derfor ikke med i dette indlæg)
Glenorchy(de fleste billeder er taget med spejlrefleks, og derfor ikke med i dette indlæg)

Den 09/03-17 Glenorchy til Queenstowns til Lumsden

Efter at have nydt Glenorchys smukke natur, køre vi et smut forbi Queenstown. Dagen forinden var det en tattoo, den her gang fik jeg lyst til at prøve noget i luften.

lad os hoppe ud fra et bjerg - med faldskærm på”

Sådan sagde jeg til A.

Først var han usikker på ideen. Jeg fik ham overbevist om, at paragliding var en must-do ting. Vi manglede jo at opleve NZ ovenfra.(Billeder fra paragliding kan i få senere).
Et sted på landevejen omkring Queenstown

Lumsden

Vi forlod det hektiske liv i Queenstown, og satte kursen mod Milford Sound (en del af fjordlandet, som ligger sydvest på Sydøen). Da vi ikke orkede at køre længere, slog vi lejr i den lille gæstfri by: Lumsden

Den 10/03-17 Milford Sound

Jeg har hørt alle snakke om Milford Sound. Vi troede ikke, at vi havde tiden til at opleve dette fjordland. Heldigvis tog vi fejl, og det blev nu vores tur til at se endnu et lammede smukt landskab. Her rejser nøgne klipper sig op af det stille. Vandet er Vick's blue blåt. Træerne klynger sig til skråningerne, men slipper ind imellem deres tag og starter en “træ lavine” ned i vandet. Og lige forude ligger den spektakulære, og fotogene 1.692 meter høje bjerg (mitre peak). Egentlig ville vi (også) gerne have oplevet dette landskab til vands, men man kan jo ikke det hele, hvorfor vi måtte “nøjes” med vandreture samt den flotte køretur på 119 km (hver vej).
Milford Sound
Milford Sound - på vej mod ét af vandfaldene]
Milford Sound
Milford Sound


11/03-17, Milford Sound

Midt i skoven, og ved siden af en å, havde vi slået lejr.
Campsite ved Milford Sound[/caption]Dagen gik med en hård vandretur ved Lake Marian. Jeg vil ærligt indrømme; jeg var ved at give op. Det gik op, op, og lidt mere op. Underlaget var en blanding af sten og trærødder - ikke det bedste til en droppende fod og ben fyldt med føleforstyrrelser. Heldigvis er jeg stædig! Jeg havde ikke lyst til at forlade dette sted og slet ikke lyst til at gå den svære rute tilbage.
Endelig nåede vi Lake Marian
Lake Marian

Uden forstuvet ankler (eller andre skader), lykkedes det os at komme tilbage til Mini C - success.

Milford Sound
Milford Sound
Milford Sound
Frokost i Milford Sound[/caption]Fra Milford Sound kørte vi tilbage til gæstfrie Lumsden, hvor A lavede bøffer på vores lille udendørs gas komfur.

12/03-17, Cromwell (nær Queenstown)

Det regnede i Lumsden, så vi skyndte os videre.Da vi nåede øst for Queenstown, begyndte vores maver at knurre efter noget frokost. Vi bestemte os for at slå lejr i denne forstadsby, Cromwell.Her fandt vi en mexicansk restaurant, smagte deres margarita og KAPAUW;
Kokos Margarita (og senere fandt vi ud af, at denne kan bestilles som en kande)[/caption]Da vi gik videre, faldt vi over en pub. Her havde de et uimodståelig tilbud: "køb en øl, betal for to øl og få den anden øl gratis"
Hvem kan stå for sådanne et tilbud[/caption]Dette tilbud benyttede vi os af - en del gange, og resten af dagen står noget sløret i hukommelsen.

13/03-17, Lake Pukaki

Som ligger mellem Queenstown og Christchurch.Kroppen fortalte også, at vi skulle have en dag med masser af junk og afslapning.Vi fandt det perfekte sted til afslapning. Gæt hvad?: Endnu et idyllisk sted ved vandet.
Lake Pukaki
Man kan ane en campervan til venstre i billedet - der boede vi
New Zealands natur, kan få en til at føle sig så lille


14/03-17, Akaroa (Banks Peninsula)

Som ligger på "snuden", ikke langt fra Christchurch.En hyggelig havneby og et bjergtagende miks af vulkanlandskaber.Her tog vi endnu en rolig dag.
Akaroa ligger der hvor vandet er

15/03-17, Akaroa (Banks Peninsula)

Vi hev vandrestøvlerne på, og udforskede denne vulkanske idyl.
Er det ikke smukt (og hvis du undres, så er det en hjemmelavet dropfodsskinne jeg har på)
Akaroa
Endelig skinnede solen igen.

16/03-17, Christchurch

Tiden var kommet, hvor vi måtte tage afsked med Mini C, som havde kørt os rundt i New Zealand, i alt 3.948 Km

16/03-17, Christchurch

Nu er vi ankommet til et hus i Christchurch. Her vi har lejet et værelse igennem Airbnb. Vi skal bo her frem til den 18/03, hvor vi flyver til Dubai, og har 4 overnatninger.I morgen har vi en aftale om at komme med politiet på patrulje - fedt, fedt!
Christchurch. Efter voldsomme jordskælv, er byen ved at blive bygget op fra nu.

Jeg er træt

Så jeg vil ikke berette om mere.New Zealand har levet op til alle forventninger - og lidt til.Engang når jeg kommer hjem, bikser jeg et fotoalbum sammen.Ses igen til noget normalt blogging, når hverdagen igen indtræffer.


Lært:

  • At man ikke skal lufte sit tøj udenfor, når man bor i en skov. Man risikerer, at en fugl har skidt på det.
  • At man ikke skal tørre sit tøj udenfor, når man bor i en sky. Man risikerer, at det er mere vådt end før.
  • Kontrollerer at du ikke overnatter i en 'NO overnight camping zone'. Hvis du er overbevist om, at du parkerer lovligt, så dobbelt tjek ekstra gange.
  • At en ommøbleret varebil (mini C) sagtens kan agere hjem i 24 dage - endda et hyggeligt hjem.
  • At benytte offentlige toiletter og lave etagevask (husk altid at starte nedefra - eller... )
  • At feriebilleder er utaknemmelige i forhold til virkeligheden.
  • At Søs er fantastisk at holde ferie med (skrevet på vegne af A.)
  • At køre i venstre side af vejen (og taget alle rundkørsler den rigtige vej) (det er ligesom at køre i højre side - bare omvendt).
  • At denne rejse dagbog hjælper os med at huske et dejligt ferie minde - også når vi bliver 60+ og lever det fede liv.

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier - facebook - instagram

Synes godt om

Kommentarer

Kirsten Høst
,
Endnu en fantastisk rejseblog . Hvis du prøver at gøre nogen misundelig - så lykkedes det Fortsat god tur.
Søs Trier,
Der er også god grund til at være misundelig - NZ er helt klart er besøg værd
kroniskefarver.dk