Rejsedagbog #4 Lake Taupo og Tongariro National Park

Den 25/2, Lake Taupo

Vi vinkede farvel til ildelugtende Rotorua og satte kursen mod Lake Taupo. En køretur på ca en time det er jo ingenting i forhold til de distancer vi plejer at køre - Skønt!I Lonely planet bogen skriver de, at Wai-O-Tapu er en must see. Det ligger på ruten - så vi slog et smut forbi.Her finder man New Zealands mest farverige og differentieret vulkanske område - og hold nu op, hvor er det imponerende.
En af de mange farverige pøler

En gåtur på ca 2,5 km, hvor vi blev ført igennem et utal af farverige, damp varme og svovl ildelugtende pøler, krater, mudderpøle og aktive geysere. Helt sikkert er besøg værd!

The Artist’s Palette - en panoramaudsigt af varme og kolde pools samt dampende og hvæsende vandhuller. En utrolig variation af altid skiftende farver.
The Champagne Pool - unik i verden. 5 hektar af boblende og hvæsende vand, med en smuk okker-farvede forstenet kant.
The Champagne Pool - unik i verden. 5 hektar af boblende og hvæsende vand, med en smuk okker-farvede forstenet kant.
Mud pools - Voldsom og spektakulær kogende mudder. Den største mudderpøl i new Zealand.
Huge Volcanic Craters - over et dusin kraterer.
Lady Knox Geyser - hver dag kl. 10.15 sprutter denne geyser vand 20 meter op i luften.

Vigtig viden/ligegyldig info:

Maorierne benyttede disse termiske områder, dels til at kokkererer i og dels til badning. Nogle af de naturlige termiske bade er kendt for at hjælpe på gigtpatienters smerter, da det løsner op i muskler og ledene.

Huka Falls
På vej mod Taupo, ser vi et skilt mod Huka Falls. Vi havde ikke planlagt at se det, men hey:


vi er frie og vi havde hele dagen foran os. Så vi kørte efter pilen på”Huka Falls” skiltet.
En oplevelse jeg ikke ville være foruden. Her snævre new Zealands længste flod, Waikato River, ind i et smalt svælg og falder dramatiske 10 m ned i en bølgende sø.
Waikato River I baggrunden - SMUK. Ligeledes er kvinden i forgrunden (Anders sagde jeg skulle skrive det :-) )

Vi gik en tur i området, og trods for, at min far havde advaret mod at svømme i denne “levende” flod, kunne jeg ikke dy mig


- UNDSKYLD FAR.
Men jeg er undskyldt. Vi fandt nemlig et sted, hvor det brandvarme vand fra Otumuheke Stream møder den kølige Waikato River og skaber en naturligt spabad. Det skulle bare afprøves.
Det er bare et møg lækkert område! Og her der floden da helt stille ud


Lake Taupo.

Er new Zealands største sø, og ligger i krateret af en vulkan. Vi rammer den nordøstlige del af søen ved eftermiddags tid. Det er ren postkort idyl. Vi vælger at slå lejr og eftermiddagen, aftenen og morgenen går med afslapning i denne fantastiske natur.
Lake Taupo. Ret lækkert sted at dase
Også et ret lækkert sted at drikke sin vin
Lake Taupo. A. synes også, at ænderne skulle smage vores morgenmad


Den 26/2, Urchin Campsite i Kaimanawa forest park.

Vi kørte en time syd for Taupo til Turangi. Her bestilte vi transport til en trekking tur (27/02/17). Vi skulle trekke the famous Tongariro Alpine Cross, 19.4 km over 2 vulkaner og efter sigende en af verdens 10 bedste endags vandreture.Om dagen forberedte vi trekking turen, gjorde lidt indkøb og pakkede hver i sær en taske med ekstra tøj, sandwich og chokolade/energibarer.

Urchin Campsite

Herefter fandt vi et lille sted midt inde i en skov, hvor vi næsten havde det hele for os selv. Skøn natur og fredfyldt.

Hvad mere kan man ønske sig?
Perfekt sted til at dase og lade op til den lange tur.
Altså det er da ret idyllisk (lige på nær alle fluerne og myggene)
Inden en vandretur skal man jo fyldes med kulhydrater

Den 27/2, Tongariro Alpine Cross.

Kl. 5.30 ringede uret. Der var mørkt i skoven. Med pandelamper fik vi kogt vand til kaffe og fundet morgenmaden frem.

Der sad vi - midt i en mørk skov og med fuglekvidder omkring os - og spiste vores morgenmad. WOW!
Kl. 8 startede vi vores trekking tur. 19,5 km igennem et fremmedartet alpeørkenlandskab med rygende, ulmende vulkaner. Vi blev ført forbi kratere, farvestrålende søer, dampende jordhuller, månelandskaber og spøjse formationer. Helt specielt var den store kontrast i landskabet. Da vi vandrede (nogle steder klatrede) op - gik vi forbi kølige og sneklædte bjergtoppe. Da vi nærmede os bunden, ændrede landskabet sig til en varm regnskovs ligende skov.


Ekstra info.

Trekking turen foregår i Tongariro National Park. Her er det største varetagn; de tre aktive vulkaner. Et vedvarende rumlen er en påmindelse om, at disse vulkaner på ingen måde er udslukte.
    1. Mount Ruapehu det højeste bjerg på Nordøen (2.797 m) og en af verdens mest aktive vulkaner.
    2. Mount Tongariro parkens nordligste og laveste vulkan (1.967 m). Denne var senest i udbrud i 2012. Det var b.la den vi vandrede på. Og så vandrede vi på:
    3. Ngauruhoe. En enkelt krateret vulkan med perfekte, symmetriske skrænter - hvilket er grunden til, at den optrådte som ildbjerget i Ringenes herre.


Det er en bjergvandring man skal nære respekt for.

Men man skal være i rimelig god form og så skal man være forberedt på alle slags vejr. Både A. og jeg var max presset. Derfor var det tiltrængt at finde et betalt campsite (knap 100 Kr. pr. Pers.). Her kunne vi få et brusebad og ellers bare dase og smage på new Zealands hvidvin - eller jeg dasede. A ordnede vasketøj og andre småting..... og så kunne han også dase.


"Lidt" bjerg billeder

klar, parat - vandre!
Næsten på toppen
En af toppene er nået
Så råt og stadig smukt
At gå/kravle ned er også hårdt
Her holdte vi selvfølgelig pause
I baggrunden kan man se, hvor aktive de egentlig er (dampen som kommer op)
Gå uden stop! Og så tæt på slut, hvor vi netop har brug for pauser
Regnskovs frodigt

Opture

  • Det smukke landskab (selvfølgelig)
  • Fundet ud af, at de laver lakridser i NZ. Ja du læste rigtigt; LAKRIDSER!. Det tror jeg aldrig jeg har kunnet købe i udlandet.
  • Vi har fundet WiFi

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier - facebook - instagram

Synes godt om

Kommentarer

Ole Andersen
,
Hej i 2 opdagelsesrejsende. Du vil jo åbenbart ikke høre på alt hvad jeg siger til dig, men husk at fylde vasken. Skønt at læse om jeres oplevelser, glæder os til at høre meget mere, når i kommer hjem. Nyd NZ, nyd hinanden, og nyd livet. Kæmpe knus til jer begge her fra det kolde Nordjylland.
Søs Trier,
Jeg lytter næsten altid til, hvad du siger - udover når jeg lige får lyst til at bade. Jeg har forsøgt det med vasken op til flere gange,men hver gang løber det ud samme vej som uret drejer - ligesom i dk. Du kan tro vi nyder hinanden, nyder livet og nyder new Zealand. Knus down down under
kroniskefarver.dk