overlev 5 min fra hjemmet


Kender du det der med, at du er gået en tur med din hund. Da du lukkede hoveddøren skinnede solen fra en skyfri himmel. Derfor er det eneste du har på: shorts og en hvid stroptrøje. Det eneste du har med: telefon, headset (så du kan lytte til lydbog imens), hunde høm høm poser, godbidder (til hunden) og en pung (for tænk nu, hvis du kommer forbi en iskiosk).

Pludselig hører du et brag og ser, at en sky kaster med lyn. Den er kommet ud af det blå. Du går i panik og alt, hvad du en gang læste i grønspættebogen om, hvordan man skal forholde sig i lynvejr, er pist væk fra hukommelsen. Så tænker du: hvis bare der var en blog, hvor jeg kunne finde en overlevelsesguide, når man befinder sig 5 min fra hjemmet: omgivet af træer og et lynvejr på vej.

Fortvivl ej! Her finder du ovelevelsesguiden, når du befinder dig 5 min fra hjemmet og kun har den smule med dig, som man har, når man forlader hjemmet i et godt sommervejr.

Overlevelsesguiden kommer omkring standard danske farligheder.

Lyn: Gå væk fra træerne og ud på en mark. Her lægger du dig fladt ned indtil lynvejret er på vej væk. At du har en hvid stroptrøje på gør absolut intet. Slet ikke, hvis du ikke har bh på. For altså, det kan medfører at, når en (mandelig) bilist kører forbi, vil han fluks se en miss wet t-shirt ligge fladt på en mark og tilbyde dig - og hunden - et lift hjem.

Brændenælder: Hvis du lander i en bunke brændenælder (fordi din hund trækker, da den får færden af et rådyr) Hiver du dit dankort frem - altså først skal du lige have din hund til at sidde stille. Du skraber de små kiselpigge af med kanten af dankortet. Herefter tager du et stort blad og tørre dankortet af, og gentager seancen med at tørre de små kiselpigge af. Når du er færdig stikker du hunden en godbid, fordi den var så god til at vente.

Hugorme: En hugorm bider, hvis den føler sig angrebet. Ergo; du skal ikke forsøge at træde på den eller ae den. Sker det alligevel, og du derefter bliver bidt, skal du ringe til vagtlægen. Du skal også bevæge dig så lidt som muligt, fordi det forhindrer hugormens gift i at brede sig rundt i din krop og til vitale organer. Du må ikke forsøge at suge giften ud efter slangebid, da giften kan trække ind i blodet, hvis du har små rifter i munden.

Ulven: jeg bor jo i jylland og kan derfor ikke komme udenom mødet med ulven. Hvis du ser denne, skal du ikke sætte din hund efter den. Istedet skal du hæve stemmen og bakse med armene. Hvis det alligevel ikke får ulven til at smutte, skal du gå roligt væk fra ulven - mens du fastholder øjenkontakt med den. Du skal virke bestemt og for alt i verden: vend ikke ryggen til ulven og begynd ikke at løbe. Synge, råbe eller snakke må du godt - men ikke skrige. Og så må du - nemmere sagt end gjort - ikke virke sårbar og bange. Du må heller ikke ligne et fromt lam. Hvis ulven stadig ikke er blevet skræmt væk af dine fagter og dybe stemme, kan du forsøge at råbe dybt og gøre dig stor ved at hæve armene, mens du træder et par skridt hen mod ulven. Får det heller ikke ulven til at løbe tilbage i skoven, men blot motiverer den til at angribe, skal du forsøge at kæmpe det bedste du har lært. Slå, spark ulven og prik den gerne i øjnene. Du kan også søge tilflugt i et træ, for ulve kan nemlig ikke kravle i træer - Det er en anden sag med en tigere. Men det er jo irrelevant, når dette handler om overlevelses 5 min fra hjemmet. For alt i verden må du bare ikke spille død. Det virker kun ved bjørneangreb.

Vildsvin: Lad vær med at møde et vildsvin. De er sindsyge farlige og en so med unger vil slå dig ihjel eller i bedste fald; invalidere dig. Men frygt ej: et vildsvinhegn er etableret. Skulle et vildsvin finde vej igennem hegnet og møde dig, så er rådet: Kravl op i et træ. Men hvis du nu ligger på marken, fordi det lige har lynet og ingen mand gav dig et lift hjem (trods for hvid og våd stroptrøje), skal du - hvis vildsvinet løber mod dig - springe til siden. Den vil ramme forbi og muligvis (forhåbentlig) ikke fortsætte sin jagt efter dig.

Kronhjort i brunst: Skal du ikke komme tæt på. Hvis du ser den lave fejende bevægelser med hovedet, samtidig med, at den rynker næsen, er det ikke for at gøre sig til, men fordi den tror, du er en rival og vil angribe - skynd dig væk! Når hinnerne har unger, skal du iøvrigt også lade være med at komme for tæt på.

Tørst: Sker ovenstående på samme dag, er du nok ret så tørstig. Her tager du (de rene!) hunde høm høm poser frem. Går ind i skoven og finder store blade, hvori der forhåbentlig ligger lidt vanddråber. Disse dråber kan du putte i posen og efter lang tid, har du en vandpose - lige klar til at drikke. Mest fornuftigt ville nok være at gå de 5 min hjem. Eller stille dig ud til vejen og tomle. Eller ringe til Just Eat og bestille cola og pizza.

God fornøjelse med gåturen.


Nu siger jeg ikke, at mine råd ikke er gode og rigtige. Meeeen lad os sige, at en anden Sebastian Klein type har andre råd. Ja, så kan der være en lille sandsynhed for, at han har mere ret end jeg. Og så vil jeg i øvrigt - på rigtig amerikaner vis - gerne frasige mig alt ansvar (og alt det andet man også skal skrive, for ikke at blive sagsøgt at en bitter amerikaner, der er blevet spist af en bjørn) i tilfælde af, at mine yderst gode råd ikke virker.


Følg mig også på

Bloglovin' - facebook - instagram

Du er velkommen til at kommentere og dele indlægget

Vil du have mail om nye indlæg, kan du tilmelde dig øverst i menuen til højre

Synes godt om

Kommentarer

Henriette,
Åh ha ha ha!
Fantastisk morsomt indlæg. Ha ha!
Nu vil jeg ikke ødelægge dine gode råd. Men vildsvinene er utrolig sky - og så er det hegn laaangt fra færdigt. Det er indtil videre kun sat op der hvor der er flest grænsependlere. Det meste af det vestlige Sønderjylland er stadig uden vildsvinehegn.
kronisketanker.wordpress.com
kroniskefarver
kroniskefarver,
Synes lige, at bloggen trængte til et frisk pust 😂.
Og godt du skrev kommentaren, så kan folk lige få den vigtige viden med
nouw.com/kroniskefarver
Henriette,
Ja jeg tænkte at det var falsk tryghed, såfremt man mente at vildsvinene blev holdt ude af et 70km hegn der kun er sat op de 10km, som bliver fyldt med huller til alle de andre dyr. Huller til fodgængere, biler, traktorer og hvis man troede at vildsvin ikke kan svømme. De er eminente svømmere 😉 Men ja, det var et fantastisk frisk pust.
kronisketanker.wordpress.com
kroniskefarver
kroniskefarver,
Det er også falsk tryghed og har godt hørt, at du skulle være dygtige svømmere
nouw.com/kroniskefarver