Om at kunne være sig selv sammen med andreTo trætte trunter

Ovenpå dén weekend er afslapning tiltrængt (og jo vi ligger på gulvet, men lige dér var det bare SÅ rart for ryggen)

Jeg har haft en hård, men god weekend. Lige nu sidder jeg på sofaen. Jeg kigger over på Anders, der træner med Chelsea. Når de træner "halse" bliver jeg mindet om, at jeg har tømmermænd og hovedet er ved at sprænge.


Apropos tømmermænd; de gør ikke ligefrem noget positivt for den tågede verden af træthed, jeg befinder mig i.
MEN tømmermændene minder mig også om, at jeg har haft en fantastisk weekend! En weekend sammen med ligesindede. Altså andre unge, der også er ramt af en gigtsygdom (de bindevævssygdomme jeg har, hører under kategorien gigtsygdomme).

Weekenden

Fredag aften landede jeg i Rødekro. Jeg skulle for første gang deltage i FNUG’s landsmøde (FNUG: Foreningen af unge med gigt). Jeg havde aftalt med Karla fra Karla Pilgaard, at vi begge ville deltage - bare lige for at kende minimum en anden til arrangementet. Alligevel var jeg noget spændt og nervøs, hvordan vil det mon gå? En hel weekend med en masse folk, jeg aldrig har mødt før. Er det mon okay at gå ind og lægge sig? Vil de forstå? Gad vide om de allesammen kender hinanden rigtig godt fra tidligere arrangementer, og jeg dermed kommer til at føle mig udenfor? Mine bekymringer blev heldigvis gjort til skamme.Fredag aften er var en hyggelig aften med kaffe, kage og navneleg - Hvis man kan få en førsteplads for at være dårligt til at huske navne, vinder jeg den bestemt!Lørdag morgen ringede vækkeuret 07.00. Planen var en gåtur med nogle af de andre inden morgenmaden, MEN jeg er jo verdensmester i at snooze. Så jeg vendte mig om og snoozede en time ekstra.Efter morgenmaden var der generelforsamling. Hvordan denne gik, aner jeg ikke. Jeg var gået tilbage i seng.Eftermiddagen gik med lidt workshop, kage spisning, hyggesnak og endnu en lur.Lørdag aften stod på fest. Og jeg skal da lige love dig for, at jeg fik festet igennem. Temaet var juleaften. Der var julemad (jeg fik mandlen!!!), pakker, juletræ, julesang og nissehuer.I takt med, at alkoholen kom ind, forsvandt dén gamle kone - der de sidste par år har overtaget min krop - og en ung tequilaglad dansesmølf kom frem.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har danset så meget
Seriøst jeg var først i seng kl 4!. Fuldstændig vanvittig (fedt), når man tænker på, at jeg på daværende tidspunkt havde været hjemmefra i over et døgn.


At være sammen med ligesindede er rart

fordi man kan være sig selv.Det er ikke nogen hemmelighed, at jeg er glad for sociale arrangementer. Men når jeg er afsted, kan jeg ikke undgå at have i baghovedet, at nogle tænker: Hvordan kan hun være så frisk og ikke arbejde? Og jeg forstår dem på en måde godt. Her deltager jeg i noget socialt på lige fod med andre. Jeg snakker, griner, danser, drikker og har det sjovt. Hvordan gør jeg? Jeg tager en maske på. Masken er min, jeg-er-rask-maske. Og det er virkelig befriende at have den på en gang i mellem.Til FNUG arrangementet havde jeg slet ikke de baghoved tanker. At jeg sov nogle timer i løbet af lørdag, var fuldstændig forståeligt. At jeg svingede basarmen og gav den max gas lørdag, var forståeligt. De andre véd nemlig, hvordan det er. Ikke at mine venner og familie ikke prøver at forstå. Det gør de virkelig. Men en anden syg forstår på en helt bestemt måde. Sammen med andre syge, skal jeg ikke have dårlig samvittighed over at have det sjov. De ved, at der findes den her maske, man kan tage på. De ved også, at jo længere tid masken er på, jo længere tid skal der restitueres efterfølgende.Apropos restitution: Supermanden er lige kørt efter McD mad. Så jeg vil stoppe mit blogging for nu. Når burgerne er spist vil jeg se lidt Netflix og bagefter på hovedet i seng. Jeg sætter vækkeuret, så jeg ikke sover mere end 12 timer (efter sådan en hård weekend, kan jeg sove virkelig mange timer. Fidusen er derfor at sætte 8 alarmer - så er jeg garanteret at komme op). I morgen har jeg en date med sofaen. Kedeligt? Ja. Men det er okay. Weekenden var nemlig så god, at den er nogle kedelige sofadage værd.

Er du ung? Har du gigt? Så vil jeg hermed komme med en opfordring: Deltag i et FNUG arrangement. Du vil ikke fortryde

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere og dele indlægget

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier - facebook - instagram

Få at få mail om nye indlæg, skal du følge mig på Bloglovin'


P.S hvis indlægget har været noget kludret, kan skylden gives til tømmermændenes hærgen.

Risalamande og julestemning i september og selvfølgelig fik konkurrence mennesket Søs mandlen

Synes godt om

Kommentarer

Søs Trier,
Nogle uger er bare mere fyldt op med alt muligt end andre. Godt med en rolig weekend, så du kan være klar til endnu en crazy uge. Kunne være fedt, hvis det var noget for den mellem 30 - 50 år
Kroniskefarver.dk
Annette Richardt,
Ja så havde jeg været der. Det burde være efter hvor gammel man føler sig
annettes-hverdag.blogspot.dk/?m=1