Personlige indlæg

Og husk ordet PYT!

Jeg står foran spejlet. Hiver mig lidt i kinden. Nærstuderer de rynker, der - nærmest over night - har fundet vej til mine øjenkroge. Under øjnene er der store mørke poser, som afslører, at jeg er træt. Mit hår har en træls længde (jeg prøver at få langt hår), og kemoterapien har ændret hårstrukturen. Det er blevet mørkere, tykt og semi krøllet. Faktisk er jeg glad for mit "nye" hår, men nøj! hvor er det umuligt med hår, som hverken er kort eller langt.

Altså jeg ved godt, at jeg er fyldt 30, men jeg synes det sidste år har taget hårdt på udseendet. Jeg synes selv, at det sidste år har gjort mig 10 år ældre (og ja, jeg ved godt, at jeg nok er lidt for hård ved mig selv - for så slemt er det FORHÅBENTLIG ikke!).
Men hvad andet kan jeg forvente. 7 omgange kemoterapi. Dagligt indtag af stærk medicin, herunder celledræbende piller. Det vil selvfølgelig sætte sit præg på kroppen. Heldigvis er jeg kvinde, hvilket betyder, at krigsmaling kan redde mig. Men i dag orker jeg næsten ikke tage makeup på. Kroppen kan snart ikke mere. Den skriger til mig: "Søs læg dig ned. Giv mig ro. Giv mig hvile. Jeg er udkørt!". [caption id="attachment_668" align="alignnone" width="2976"] I tøjet og på med makeuppen, og jeg er klar til en cafe tur[/caption]

Kroppen skal ikke bestemme alt!

Jeg vælger at overhøre kroppens signaler. Jeg sætter høj musik på - det må kunne få kroppen op i gear - og finder makeuppen frem. Først lægger jeg en primer - så holder makeuppen bedre. Derefter en god foundation - til at dække mit rødmosset ansigt (som synes mere rødmosset, nu jeg er træt). Derefter en lys concealer - jep nu er randerne mindre mørke. Derefter en gang pudder - nu er trætheds tegnene næsten væk. En omgang blush til at give ansigtet karakter (fik jo fjernet alle karakteregn ved den nederste lag makeup). Til sidst en klat mascara - WUPTI jeg ser ikke længere træt ud. Paradoksalt nok har jeg lige "makeuppet" mig til et "naturligt look". Al den makeup er på, fordi jeg skal på café i et par timer. I går var jeg på date med A. Selvom daten ikke varede længere end fra kl. 19 til kl. 24 - og det var stille og roligt - er jeg stadig bombet i dag. Men jeg har allerede besluttet:

I denne weekend vil jeg ikke være syg
Derfor: suck it up, princess. På med smilet og mød dagen med overskud! (hvad angår overskuddet: fake it until you make it) Og PYT om jeg er træt! Jeg tager konsekvenserne i aften (og de næste par dage). Jeg kender følelsen, jeg har prøvet det før. Det er hårdt, men jeg véd, at jeg kan klare det. Og nogle gange skal man altså lytte til hovedet. Mit hoved siger nemlig: "Søs glem kroppen! Du trænger til at være social. Du er et socialt menneske, og hvis ikke du lytter til mig, ender kroppen med at tage alle glæder fra dig". Jeg vælger at lytte til mit hoved! [caption id="attachment_669" align="alignnone" width="2631"] Sådan så jeg ud lørdag aften inden daten med supermanden[/caption]   [caption id="attachment_670" align="alignnone" width="2976"] Hotdogs som natmad. A. og jeg forstår virkelig at gøre en date fuldendt[/caption]

For PYT

PYT med at valget måske gør mine mørke rander mørkere. PYT med, at mit hoved bliver mere træt og min hukommelse forsvinder. PYT!!! I morgen tager bare et ekstra lag makeup på, og i aften går jeg en time tidligere i seng.

Lige nu vil jeg bare have en weekend uden sygdom! Konsekvenserne forholder jeg mig til senere.

Må i alle have en dejlig søndag!

Og husk engang i mellem at sige PYT. Pyt om du er træt, om der er er opvask, vasketøj eller hvad, der end kan forhindre dig i at lave det, som i faktisk gerne VIL lave. Lav det, der gør dig glad, og deal med trætheden, rynkerne, vasketøjet osv. på et senere tidspunkt.

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier - facebook - instagram

Likes

Comments

TAK fordi du læser med

(C) COPYRIGHT 2017 - Søs Trier