Personlige indlæg

Den dag min krop blev syg, og min mentalitet blev robust

Dette er en personlig blog om at takle livet, når det bliver svært.

Den handler om livet med en kronisk sygdom.

Den handler om det, med at ville leve fremfor bare at overleve.

Den handler om at finde det positive i hverdagen- og i livet.

Den handler om mig.

Den 18. september 2015 blev mit liv vendt på hovedet. Jeg blev syg (faktisk havde jeg nok været syg i en rum tid, men det var først den 18. september, at det gik op for både lægerne og mig selv, at jeg muligvis fejlede noget alvorligt).

Hvad fejler jeg?

Her bliver det besværligt, da sygdommen(e) er noget kompliceret.

Kort og godt plejer jeg at sige, at jeg har indvendig gigt. Mere specifikt lider jeg af en autoimmunsygdom. Dvs. mit immunforsvar angriber sig selv. Jeg fejler jeg noget kaldet progressiv Systemisk Sklerodermi. Ordet 'Sklerodermi' kommer fra det græske og betyder 'Hård hud'. Denne "hårde hud" kan dannes på huden samt på de indre organer. Endvidere er jeg under udredning for noget kaldet Wegeners Granulomatose (GPA) – en kronisk betændelse angriber og lukker blodkarrene, og det kan ødelægge væv og organer.

Sygdommene kan ikke kureres, men man kan behandle symptomerne og så forsøger man at dæmpe immunforsvaret (da mit immunforsvar er overaktivt og angriber sig selv).

Jamen gigt er da...

Før jeg selv fik "indvendig" gigt troede jeg, at gigt var noget for gamle mennesker med ondt i leddene. Før jeg selv fik kemoterapi (jeg fik 7 behandlinger i den akutte fase af min sygdom) troede jeg, at kemoterapi var for mennesker med kræft. Jeg havde INGEN anelse om, at gigt også kan se sådan ud. Jeg havde INGEN anelse om, at gigt - i værste tilfælde - kan være livsfarligt.

Hvorfor denne blog?

Da jeg blev syg, blev min mentalitet også mere robust. Jeg blev bedre og bedre til at takle de svære sider af livet. Jeg håber, at bloggen er med til at vise, at man SAGTENS kan have en robust mentalitet selvom man har en syg krop.

Jeg ønsker at:

  • sætte fokus på sjældne gigtsygdomme.
  • der kommer mere forskning indenfor gigtsygdomme.
  • vise andre unge, at man godt kan være ung - og opføre sig ung - selvom man har gigt.
  • motivere og inspirere andre, (der også befinder sig en en svær periode.) til at bevare livsglæden selvom livet - for en periode - synes hårdt.
  • vise andre, at de ikke står alene.

Udover, at jeg bruger min blog til ovenstående, virker blogging også som selvterapi. Igennem hudløst ærlige indlæg, får jeg bearbejdet både op -og nedture.

Her på siden

Vil i kunne finde links til andre blogs, foreninger, artikler m.m.

Vil i kunne finde en kategori, som hedder 'Aktuelt/debat'. Her kommer jeg med min holdning til, hvad der rører sig i samfundet. Det har intet at gøre med sygdom, men det interesserer mig - og så har jeg svært ved, ikke at ytre min (konstruktive) holdning.

I øvrigt

Så hedder jeg Søs. Jeg er født i 1986, og jeg bor i det midtjyske.

Jeg forsøger at få det bedste ud af hverdagen, og det bedste ud af livet.

Velkommen til mit univers

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier - facebook - instagram

Follow my blog with Bloglovin

Likes

Comments

TAK fordi du læser med

(C) COPYRIGHT 2017 - Søs Trier