But without the dark we’d never see the stars

Kom i dag til at tænke på dette citat. Jeg er ret vild med det. Så vild, at jeg overvejer at få det tatoveret (skal bare lige have fundet en rette placering). Hvorfor jeg er ”fan” af citatet, kan du læse i indlægget.


I dagtimerne, hvor alt er lyst kan vi ikke se stjernerne. Derfor værdsætter vi dem heller ikke. Det er først, når mørket falder, at stjernerne bliver tydelige, klare & skinnende kontraster til nattens mørke.


Vi behøver simpelthen mørket for at kunne se – & værdsætte – de lysende stjerner.

Jeg sammenligner det lidt med det mørke vs. det lyse i vores liv. Uden det ene, oplever vi heller ikke det andet.

Jeg har ofte hørt folk – som gik igennem en livskrise (sygdom, skilsmisse, dødsfald ect.) – sige, at de nu er begyndt at værdsætte de små ting i livet.

Jeg forstår dem!

I sidste uge havde jeg et par virkelig gode dage. Dage med overskud. Jeg nød det! De dage gik jeg med et smil op til ørene, jeg grinede, fløjtede. Jeg havde det dejligt, og jeg var dejlig at være sammen med.


Jeg følte lykke over noget så simpelt som en hel almindelig hverdag – bare fordi den var normal.


Hvor fantastisk er det lige!? Det der med at føle lykke over de simpleste ting i livet. Noget man sjældent føler, når man ikke lige har oplevet/eller står i mørket.

Jeg håber på, at jeg med indlægget kan få jer til at tænke over de gode ting, som hverdagen faktisk bringer.  Jo jeg ved godt, det kan være svært. Især hvis det er en dag, hvor man ikke har sovet meget, man er kommet for sent til bussen, på jobbet var der rygende travlt, man fik overarbejde, og kæresten er sur. Dagen føles i det hele taget bare dum!

Lige dér, hvor alt føles træls (jep jeg er jyde), prøv dér at find det positive.  Måske skal man lede efter det, men man skal nok finde det – for det findes. Det er jeg sikker og vist på! Det kan være små ting som en fremmedes smil, en ”forlomme” i supermarkedskøen, en kollega, der hentede kaffe you name it…

Det er ikke fordi jeg mener, at vi skal gå rundt som lalleglade idioter hele tiden – kun noget af tiden 🙂 Der vil altid være dårlige dage, og det skal der selvfølgelig være plads til. De dårlige dage skal bare ikke fylde for meget.

Jeg har bestemt også dårlige dage. De sidste par dage har jeg faktisk været træt af det hele & haft nemt til tåre.

Men så i dag vendte det. Jeg var fuldstændig smadret og skulle bare have en middagslur. Jeg gad egentlig ikke sove, men blev ligesom nødt til det.  Solen skinnede, så jeg besluttede
mig for at tage luren udenfor.  Her sad jeg med min iskaffe, bog og pludselig slog det mig; hvor fedt er det lige, at foråret er så varmt, at jeg kan tage luren udenfor?! Og samtidig blive brun (to fluer med et smæk).

Da jeg vågnede, var jeg gladere (og brunere). I takt med, at jeg skriver dette, bliver jeg mere og mere bevidst om de gode ting. Det gør mit humør bedre.

Nu vil jeg poste dette indlæg, og bagefter gå hen til min mand, give ham et kæmpe kys, samt en undskyldning for for, at jeg har været i dårligt humør de sidste par dage.

Husk; at det er, når det er allermest mørkt, at det er muligt at se de lysende stjerner. Vi skal bare kigge efter dem.

Husk som altid, at du kan følge mig på facebook og på instagram. Og indlægget må selvfølgelig deles

2 Comments

 1. Henriette said:

  Når jeg kigger tilbage på Henriette anno 2010 versus Henriette 2013, da ser jeg mange flere stjerner. Når min mand går og er lidt småsur, så husker jeg ham på alle de bittesmå ting han omgir sig med. Fx børnene, at vi bare kan gå udenfor uden at tænke på hvilken mondering vi er i eller at vi jo faktisk har det rigtig godt.
  Jeg har i dag lidt ondt af dem som er triste over vejret, for helt ærligt, der findes altså værre ting derude. Desuden er jeg af den holdning, hvis du mugger over vejret, ja så glemte du at nyde dagene op til regnvejret 😉

  maj 11, 2016
  Reply
  • Kroniske-farver said:

   Den sidste sætning er meget sigende. Den skriver jeg mig lige bag øret ☺. Men man ser bare mange flere stjerner i mørket. Godt vi to ikke længere mugger over de små ting ☺

   maj 11, 2016
   Reply

Hvis du har en kommentar, er du velkommen til at skrive den her