Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

skuffet, bange, ked af det og vred

27. august 2017

skuffet, bange, ked af det og vred. Tidligere i denne uge, var jeg en tur igennem de mindre opmuntrende følelser.

skuffet

En gang om ugen går jeg til pilates hos min fysioterapeut. Holdet er sammensat af seje pensionist damer – og mig. Vi blev instrueret i at finde en stor “kontor”elastik (sådan en hvid elastik som kontor mennesker bruger til at holde sammen på deres vigtige kontor ting). Vi fandt alle en elastik. To af damerne stod og snakkede sammen :”tror du den her er for stram?“. Hun rykkede lidt i elastikken. Den anden dame tog elastikken og rykkede i den “jooo den synes minsandten noget stram“.  Den første dame lagde den tilbage i skabet og fandt en lettere elastik. Et øjeblik overvejede jeg at gå hen og hente lige præcis dén elastik den kan jeg da snildt bruge men jeg besluttede at lade værd. Jeg behøver jo ikke blære mig med at være ung og stærk.

Vi skulle lave sådan en øvelse, hvor vi lå på siden, med elastikken oppe over knæene og så skulle det øverste ben “bare” løftes.

Fik lige Anders til at illustrerer øvelsen – da jeg jo ikke selv kan

Jeg kæmpede og kæmpede.

Jeg kunne ikke.


Det sted – hvor cuvetten sidder på en ko – virker åbenbart ikke særlig godt på mig.


Instruktøren: “Søs du bliver nødt til at lave øvelsen uden elastik”. Lige dér var tårende ved at presse sig på.

Jeg ved godt, at der er krummer i de pensionister. Men alligevel… De kan. Jeg kan ikke. Ej hvor blev jeg bare skuffet.

bange, ked af det og vred

Jeg havde egentlig planlagt at tage min obligatoriske morfar efter pilates. Men jeg kunne ikke. Følelsen af skuffelse sad dybt i mig det kan simpelthen ikke passe! Jeg hoppede i løbeskoene, hvis jeg er så svag i “cuvetten”, så bliver jeg bare ved, ved og ved med at træne og løbe indtil jeg er lige så sej – og lidt sejere – end pensionisterne

En løbetur med brugte ben er bare ikke særlig smart. Da det første lille vejbump kom, måtte jeg gå. Pludselig gik der koks i min playliste og Eskobar – Persona Gone Missing kom brølende ud af høretelefonerne (lyt evt. til den mens du læser videre)


Dette resulterede i, at tårerne, som jeg havde forsøgt at skubbe væk, kom væltende frem som var jeg Victoria Falls. Jo mere jeg tørrede, jo flere kom der.


Jeg var bange. Jeg var ked af det.

Jeg tænkte tilbage på sidste konsultation. Lægen bemærkede, at mine ben ikke var lige så stærke som resten af kroppen. Jeg tænkte også tilbage på opkaldet fra lægen. Mine muskelenzymer var ALT for høje men det var jo fordi jeg havde løbet til 24 timersløbet. Var det ikke? Det MÅ have været derfor.

Ordene ‘Dermatomyositis‘ og ‘Polymisitis‘ kørte rundt inde i hovedet. Begge muskelsygdomme, der kan gøre, at man ikke kan gå på trapper eller løfte armene over hovedet. Begge er sygdomme jeg ikke har (7, 9, 13), men det er sygdomme som lægerne holder øje med hos mig (noget med nogle blodprøver, der tyder på, at jeg er i risikozonen for at udvikle dem).

Bare det ikke er det. Det må ikke være det!

Jeg blev mere og mere bange.

Da jeg for – jeg ved ikke hvilken gang – igen måtte holde pause i løbet, blev jeg vred Aldrig nogensinde om jeg kommer til ikke at kunne gå på trapper eller rejse mig fra en stol. ALDRIG. Tårerene blev forvandlet til vredens energi og det lykkedes mig at løbe det sidste stykke hjem (der var ikke ret langt tilbage og heldigvis ingen bakker)

Da jeg kom hjem

tog jeg dynen med ind på sofaen. Der blev jeg resten af dagen. Jeg spiste chokolade. Jeg zappede rundt mellem tv kanalerne, men kunne ikke finde ro til at følge med i noget.

Jeg var bange. Bange for at sygdommen vil udvikle sig til noget meget grimt.

Jeg var ked af det. Ked af, at jeg har den krop som jeg har.

Jeg var skuffet. Skuffet over ikke at kunne præstere det samme som pensionisterne. Jeg har trods alt trænet seriøst i over 10 år.

Jeg var vred. Vred over, at jeg altid vil komme til at få de her bekymringer. Bekymringer som (FORHÅBENTLIG) er fuldstændig unødige

Jeg skrev nogle af følelserne ned i det her blog indlæg (og gjorde blogindlægget færdigt senere). I takt med, at jeg fik følelserne skrevet ned, blev jeg mere fortrøstningsfuld. Jeg har før oplevet en “falsk alarm”. Jeg bliver simpelthen nødt til at tro på, at de her svage muskler er en falsk alarm. Det skal være falsk alarm!

Nu – mens jeg skriver

er jeg lettet.

Jeg har talt med lægen. Jeg får i forvejen noget medicin, som også bruges mod Dermatomyositis og mod Polymisitis. Derfor er der ikke grund til bekymring. Såfremt der er noget galt, burde det ikke kunne udvikle sig.

Samtidig med lægesnakken, fik jeg også en indkaldelse til opstart af den nye medicin.

Jeg tror på, at den nye medicin er trylledrikken, jeg har manglet.

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

Har du nogensinde læst mit første indlæg

Follow my blog with Bloglovin

 

 • Svar
  Henriette
  27. august 2017 den 19:02

  Hvor er det sejt og inspirerende at læse om dine kampe mod dine indre dæmoner. Det tror jeg rigtig mange kender til. Og hvor er det fedt at du trods alt får lidt lys og luft til at finde roen i dig selv igen og i hvert fald troen på at det ikke skal få krammet på dig.
  Kram til dig

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   27. august 2017 den 19:08

   Tak Henriette. Lige så svært det kan være at skrive om de Indre dæmoner, lige så vigtig tror jeg det er at få sat ord på

   • Svar
    Henriette
    27. august 2017 den 19:47

    Du har nok ret. Som du ved har jeg skrevet dagbog, men sjældent beskrevet hvor ødelagt, ked af det eller skuffet jeg har været. Mine egne ord bliver ofte mere lyserøde i beskrivelsen eller jeg gør det til mindre problemer end de i virkeligheden er. Faktum er at jeg, når jeg skriver den slags ned, lyver jeg for mig selv. Derfor er det så dejligt at læse blogs som dine. Der netop sætter ord bag mange af mine egne tanker. Jeg blir mere rørt af fx dine ord, da de beskriver mine tanker og følelser bedre end jeg selv ville have kunnet. Derfor er jeg taknemmelig for blogs som din.

    • Søs Trier
     Svar
     Søs Trier
     27. august 2017 den 19:51

     Hold da op – tusinde tak Henriette . Der jeg var yngre, var jeg rigtig god til at lyve for mig selv og gøre tingene for lyserøde. Jeg har lært, at jeg kommer længst ved at være ærlig for mig selv

     • Henriette
      27. august 2017 den 20:19

      Det er noget jeg stadig øver mig på

 • Svar
  Niels Sehested
  27. august 2017 den 21:34

  Why Do We Fall? So we can learn to pick yourself up…
  Men tankerne løber virkelig nogen gange bare skrigende bort….

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   27. august 2017 den 21:47

   Det er så rigtig. Og vejen op lærer vi en hel del af

 • Svar
  Per Holm Nielsen
  27. august 2017 den 21:42

  Det er noget af et paradoks at ens krop er en fjende af ens jeg. Det er imponere at du magter at beskrive din kamp her. Det er naturligt at tvivle på evnen til at holde munden oven vandet. Godt du har kvalificeret backup derhjemme.

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   27. august 2017 den 21:50

   Ja det er meget paradoks, og kan til tider være svært at håndtere. Det hjælper meget at skrive ned. Jeg kan i øvrigt forstå, at jeg ikke er den eneste, som har en god backup mand derhjemme

 • Svar
  Kirsten Holmberg Høst
  27. august 2017 den 21:45

  Hej Søs
  Jeg har stærke ben men lidt vatarm- specielt den venstre.
  Jeg kan godt lide at løbe, men mit kranie vil ikke være med. Stødene fra løb giver mig sindssyge smerter i hovedet.
  Så kender godt frustrationen over ikke at kunne noget.
  Jeg skal heldigvis til smerte og hovedpineklinik på tirsdag. Hvis ikke de finder en løsning. Så giver jeg snart op.
  Knus❤

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   27. august 2017 den 21:52

   Tak fordi du deler. Selvom jeg ikke ønsker det for andre, er jeg glad for ikke at være alene. Åh hvor jeg håber, at hovedpine klinikken kan hjælpe ❤️

Skriv svar