Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

Sommerferie

12. juli 2017

“Hvorfor glæde sig så meget til sommerferie? Hvad er – for dig – forskellen imellem hverdag og sommerferie? Du går jo hjemme til dagligt.”

Det kan godt være, at jeg til dagligt går hjemme. Alligevel er der stor forskel mellem hverdag og sommerferie. Okay engang – dengang hvor min syge krop endnu ikke fandtes – var der større forskel mellem hverdag og ferie. Men i dag findes forskellen altså stadig.

Fra sidste ferie

Hverdag

Jeg forsøger at lave mine hverdage så hverdags agtige som muligt. Jeg står (relativt) tidligt op (ved 7 tiden) – selvom jeg er træt. For sådan noget gør man til hverdag. En almindelig hverdag er nemlig en dag, hvor man bander vækkeuret langt væk. Man snoozer. Man ønsker, at man kan vende sig rundt og tage en time mere. Det kan man bare ikke. Det samme kan jeg heller ikke. Fordi det har jeg bestemt.

Netflix og boglæsning forsøger jeg at holde mig fra til hverdag. For sådan noget har man jo ikke tid til i hverdagene. Sådan noget hører sig jo ferier og weekender til.

HVERdagene flyver afsted. Og faktisk har jeg sjældent tid/overskud til Netflix og boglæsning. For der sker (selvom man måske ikke skulle tro det) altid noget i hverdagene. Der er: lægebesøg, blodprøver, svare på skema fra kommune, behandling ved fysioterapeut, træning ved fysioterapeut, egen træning (som jo altid er godt for kroppen). Selvom jeg – efter  træning – bruger en del tid på søvn og hvile, er træningen vigtig for, at jeg ikke har så ondt, og så er det godt for mine befængte blodkar.

Når man, som jeg, har kronisk mangel på overskud, kan jeg kun planlægge én ting om dagen. De dage, hvor jeg ikke skal noget af ovenstående, har jeg tid (jeg vælger at kalde det tid i stedet for overskud. For det er jo altid tid man mangler, når man er en travl karrierekvinde) til min blog og gøremål i hjemmet.


Som du kan se, har jeg faktisk – selvom jeg ikke arbejder – også hverdage, der flyver afsted.


Selvfølgelig findes der dage, hvor sofaen bliver en heldags fortagende, og her kommer Netflix ind i billedet – men det er ikke med min gode vilje.

I øvrigt falder jeg tit i søvn på sofaen før kl 22. Og det er da meget hverdagsagtig.

Jeg adskiller hverdag og weekend.

For at glæde sig til weekenden (og også til ferie) er det alfa omega, at der er forskel. En presset hverdag gør, at ferie er tiltrængt. Selvom jeg ikke har en overbooket kalender, ja så er jeg stadig presset i hverdagene. Så selvom jeg går hjemme, ser jeg stadig frem til sommerferie.

Sommerferie

Vi har to ugers ferie. En uge i sommerhus. Planen er afslapning, boglæsning (kom gerne med forslag), Netflix og hygge.

Desværre kan jeg ikke lade dét, som gør min hverdag mest presset, blive hjemme. Nemlig sygdommen. Det er min følgesvend. Selv i ferien skal jeg sove og hvile flere gange dagligt. Men hey; med god fantasi (og det har jeg) kan jeg vel forestille mig, at det er lidt ligesom topkarrierefolk. De kan heller ikke slappe fuldstændig af. Deres laptop/smartphone er deres følgesvend – selv i weekender og ferier.


Ergo er min sygdom lidt som en smartphone. Pisse irriterende når man har ferie (okay den (sygdommen) er også irriterende, når jeg ikke har ferie. Men det ødelægger ligesom fantasien. Så den del ryger ud af ligningen)


Jeg glæder mig til sommerferie. I sommerferien skal jeg nemlig ikke rende til ditten og datten, svare på diverse skemaer eller bruge energi på træning/behandling ved fysioterapeut (selvom det på den lange bane er energigivende, er det alligevel rart at holde fri fra det). I ferien kan jeg sove længe, drikke vin om aftenen, være sammen med venner og ja, bare holde ferie.

Det jeg vil sige er vist bare: Der er forskel på ferie og hverdag – selv for os, som går derhjemme. Og jeg glæder mig ferie!

God sommerferie!

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

Follow my blog with Bloglovin

 • Svar
  Kirsten Holmberg Høst
  12. juli 2017 den 19:43

  Hej Søs

  Tror det er forventningens glæde. Bare det at skulle noget andet end hverdag.
  Ferie er altid fedt. Det er ikke ferie bare at være hjemme.

Skriv svar