Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

Kommune-Bente og Heldbreds-Kaj

1. juni 2017

Nu er jeg for alvor blevet syg. Eller syg har jeg jo været i et godt stykke tid, men nu er jeg officielt syg. Min sag er nemlig havnet i det der kæmpe monstrum af bureaukrati – også kaldet for det offentlige system. Snart står den på både kommune-Bente og Heldbreds-Kaj. Spørg mig om jeg orker… (og jep jeg personificerer både kommune og heldbredsnævn – det gør ligesom det hele nemmere for mig).

I dag

(Eller jeg magtede ikke at skrive indlægget færdigt, så faktisk var det i går (onsdag)).

Jeg gik ud til postkassen. Deri lå et stooort brev. Adressen var håndskreven Jubii et personlig brev til mig. Med det samme jeg åbnede brevet aftog både spændingen og glæden sig. Det var fra min arbejdsplads. Jeg begyndte at læse…

“… Der vedlægges kopi af sygedagslisten. Hvis du har bemærkninger til opgørelsen over dine sygedage, skal det meddeles hertil senest den 1. juni 2017…”

1. juni – jamen det er jo i morgen! Hvordan i alverden skal jeg nogensinde nå det? Jeg læste videre.

“…. Lægeerklæringen skal sendes til Kriminalforsorgen … i en lukket kuvert inden 14 dage…”

14 dage. Fra hvornår? Jeg kiggede øverst i brevet “den 23. maj 2017”.

Jamen jeg har først fået det nu! Jeg kan umuligt nå det… 

Nu ruller møllen og det gælder vel bare om at holde hovedet over vande

Ringe til ditten og datten

Jeg greb knoglen og ringede til min læge. Lukket for i dag.

Så ringede jeg til min tillidsrepræsentant. Han tog, som altid, telefonen og gav mig ret i, at jeg skal have længere svartid. Det er jo ikke min skyld, at Postnords leveringstid er ligeså pålidelig som DSB’s køreplaner.

Derefter ringede jeg til den venlige dame fra HR (hende som sidder med min sag). Hun gav mig også ret i, at jeg skal have længere svartid. Jeg kan jo ikke bestemme, hvornår min læge har tid.


Hurra for venlige og forstående mennesker.


Jeg har været heldig

Jeg har nemlig haft det nemt.

Tænk over det; jeg blev syg i 2015. I februar 2017 bad min arbejdsplads om den første lægeerklæring. Ja du læste rigtigt! Indtil da har mine chefer – og jeg – troet på, at jeg kom tilbage fuldtid. Mine chefer véd, hvad jeg står for. De véd jeg er arbejdsom. De véd, at det værst tænkelige for mig er at gå hjemme. Så fra 2015 til start 2017 var min læge kun indover, når arbejdsgiver gerne ville have en faglig vurdering på, om det var forsvarligt at lade mig arbejde (de ved, at jeg nemt kan presse mig selv for hårdt).


Men så pressede mine chefers chefer på. De vil have afklaring​. Hvilket er fuldt forståeligt.


Så nu er starten kommet på en “rejse” igennem det offentlige sygdomssystem.

Heldbreds-Kaj

Her kommer Heldbreds-Kaj ind i billedet. Fordi jeg er tjenestemand skal heldbredsnævnet (et nævn bestående af ufrivillige læger) tage stilling til min fremtidige arbejdsevne. Både min arbejdsevne i Kriminalforsorgen og på arbejdsmarkedet generelt. Hvor syg er jeg? Og skal jeg fyres?

Det er jo et beaukratisk​ system (tak til new Public Management (ironi!!)). Så det kan jo snildt tage mellem 6 mdr. til 1 år.


Jøsses


Kommune-Bente

Og herefter kommer Kommune-Bente ind i billedet.

Højst sandsynlig indstiller Heldbreds-Kaj mig til afskedigelse (medmindre jeg når at blive rask (håber!)).  Og så skal Kommune-Bente overtage. Jeg har hørt fra andre, at tiden i kommunes klør er hård og slider på ens kræfter.


Jeg bliver træt bare ved tanken


Undskyld

thumbs down for en tur igennem det offentlige system

Jeg har en negativ forudindtaget holdning til Kommunens system, og det undskylder jeg – sådan plejer jeg ikke at være. Det er hverken Bente eller Kaj, jeg ikke bryder mig om, (de er jo bare ansatte, der skal navigere rundt i alle reglerne). Det er dét system, som jeg snart skal trækkes igennem, jeg frygter. Jeg får en knude i maven bare ved tanken om at skulle kastes frem og tilbage mellem forskellige instanser og forskellige arbejdsprøve-arbejdspladser. Især når alt jeg ønsker mig, bare er at kunne arbejde fuldtid og evt. læse en master ved siden af.

Selvom jeg er sikker på, at de ansatte ved både kommunen og heldbredsnævnet er vældig søde, ja så håber jeg på ikke at skulle møde dem. Jeg håber virkelig på at lægerne snart opfinder lige præcis dén pille, som gør mig rask. Både fordi jeg ønsker at blive rask (selvfølgelig!), men også for, at jeg slipper for at skulle igennem det her forvirrende system.

Knus fra mig til jer

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

 

 

 

 • Svar
  Kirsten Høst
  1. juni 2017 den 14:08

  Øv.
  Har jo været der. Det gik faktisk ok.
  Da jeg endelig havde fået lavet en lægeerklæring, måtte kommunen rykke lægen i flere uger, før den blev sendt.
  Håber ikke vi har samme læge……

  Det er korrekt at det er systemet, der er noget møg.
  Jeg blev også syg i 2015 og har først fået afklaring/fleksjobgodkendelse i år.
  Men Kommune-Bente var god nok.
  Knus

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   1. juni 2017 den 14:12

   Dejligt at høre, at du havde en god oplevelse med kommunen​. Krydser fingre for, at det samme er gældende for mig. Men min ikke – vi har jo samme kommune

   • Svar
    Kirsten Høst
    1. juni 2017 den 20:04

    Håber det bedste for dig. Tror det kommer lidt an på hvilken Kommune-Bente ( Elsker det navn!), man bliver koblet på.

    • Søs Trier
     Svar
     Søs Trier
     1. juni 2017 den 20:10

     Så håber jeg på den dygtigste og mest forstående Kommune-Bente. Men nu skal jeg først lige afvente resultatet fra heldbredsnævnet

 • Svar
  Henriette
  1. juni 2017 den 14:11

  Ønsker dig styrke til at komme igennem den kommende tid.. man blir helt træt bare ved tanken om alle de opkald du måtte ta i går

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   1. juni 2017 den 14:14

   Ja ik. Det blev jeg også. Jeg har heldigvis haft en nogenlunde opkalds fri dag. Og Tak. Jeg håber på styrke den kommende tid

Skriv svar