Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

Hvor stort et stykke lagkage?

2. april 2017

 

Jeg har skrevet mine tanker ned i løbet af ugen. De er blevet til dette indlæg. Efter at have læst indlægget, kan jeg genkende en masse fra tidligere indlæg. Men mine føleles-rutsjeture minder åbenbart om hinanden (gad vide om jeg en dag kan slippe min længsel om et sygdomsfrit liv?)


Søs du bliver nødt til at prioritere. Du kan ikke det hele længere. Læg en plan. Forestil dig en lagkage. Hele lagkagen er din energi. Ud af lagkagen skal du skære nogle stykker. Hvert stykke symbolisere noget i dit liv. Hvor stort et stykke, vil du “skære” til dit sociale liv, dit arbejdsliv, dit sportslige liv, dit hygge-med-en-bog/film liv?

Det gode lagkage råd fik jeg fra min fysioterapeut.

Det forholder sig nemlig således: Jeg vil det hele. Jeg glemmer ofte, at jeg ikke kan det hele længere. Jeg ender derfor (nærmest dagligt) på sofaen førend eftermiddagen er gået. Herefter er jeg intet værd.

Det vil jeg ikke længere. Jeg vil forsøge at fordele energien over hele dagen.


Men hvordan gør jeg?


Hvor store/små skal lagkage stykkerne være?

Jeg har længe været bevidst om, hvad der skal fylde i mit liv. Jeg vil gerne have et lige stort stykke af

 • arbejdsliv (fordi jeg elsker at arbejde, og vil gerne føle mig betydningsfuld)
 • sociale liv (fordi mine venner gør mig glade)
 • sports liv (fordi det er det bedste for min krop, og som bonus: jeg bliver glad af det)
 • Alt det praktiske (ikke fordi jeg nyder at gøre rent, ordne vasketøj, sidde i venteværelser ved lægerne osv. Men det skal jo gøres)

Herefter skal der være et lille stykke “kage” til overs til mig selv.


Forberedt.

Jeg var forberedt på en hverdag uden arbejde (læs evt. mit sidste indlæg).

Altså jeg tror på, at jeg indenfor de næste par uger, er tilbage i en eller anden form for arbejde. Indtil da, har jeg forsøgt at få struktur over hverdagene.

Jeg har lavet et skema (jeg er sådan en, der har brug for struktur og rammer). Udgangspunktet for skemaet er, at jeg skal kunne bevare energien HELE dagen. Derfor har fokuspunktet været: HUSK dine hvil.


Når jeg ser på mit færdiglavet skema bliver jeg trist. Sort på hvidt (eller faktisk havde jeg brugt farve tuscher). Derfor; farver på hvidt står der ‘HVIL’ flere steder.


Kort fortalt har jeg – ca. hver 4. time – sat tid af til læg-dig-ind-under-dynen-og-sluk-for-mobil-og-tv

Med alle de hvil, har jeg jo ikke særlig meget tid til overs til mine “lagkage”- stykker – Øv altså.

Accept

Når du rammes af eksempelvis sygdom, er det vigtigt at acceptere dit “nye” liv.

Men accept er – for mig – noget, der ligger længere væk end Langtbortistan. Tror faktisk det ligger begravet et mørkt sted, langt langt væk fra alt.


Jeg vil ikke det her syge liv. Jeg vil tilbage til mit gamle.


Jeg husker tydeligt dengang – Okay ordet ‘dengang’ giver mig faktisk altid ticks. ‘Dengang’ bliver nemlig altid sagt af en gråhåret sag, som synes nutiden er trist, og husker tilbage på ‘dengang’ hvor solen skinnede mere, sneen var bedre, sjap fandtes ikke (sneen smeltede åbenbart helt væk over natten?), de unge brød sig om de gamle, postbuddet drak kaffe osv. – Måske jeg er blevet en gråhåret sag?.

Hvert fald så husker jeg dengang, hvor jeg havde energi til at starte dagen med en lille løbetur. Herefter tog jeg i skole. Bagefter på arbejde. Til sidst smuttede jeg til boksetræning.  Jeg var først hjemme igen tids nok til at lave en aften-snack klar til Deadline (nyheds program på DR2).

Dagen efter var lige lang. Måske blev træning erstattet af tid med vennerne.

Dengang lå verden for mine fødder. Jeg kunne alt. Jeg ville alt.

Jeg vil

Jeg vil stadig alt. Jeg kan ikke alt længere. Men jeg VIL leve et skide godt liv – trods for sygdom.

Hvordan gør jeg det bedst muligt? Jeg ved det ikke. Ikke lige nu.

Lige nu vil jeg give mit skema en chance. Jeg véd jo, at denne uge har været hårdere end normalt (rejsen tog godt på kræfterne), og derfor har jeg – naturligvis og til trods for pauserne – været træt.

Jeg har sagt det før

Og jeg siger det igen (jeg bliver nødt til at fortælle mig selv det – om og om igen – indtil den er feset ind):


Jeg er sikker på, at jeg nok skal lykkedes!


Jeg skal nok finde en god løsning. En løsning, hvor jeg kan lidt af det hele. En løsning, hvor jeg får hvilet på de rigtige tidspunkter, så energien rækker hele dagen. En løsning, hvor jeg lærer min krop at kende, og lærer hvornår (ex til træning), den har brug for en pause – gerne inden det er for sent. En løsning, hvor jeg har et godt arbejde! En løsning, hvor jeg har et skide fedt liv.

Selvom man er syg, kan verden godt ligge for ens fødder – bare klar på at blive oplevet.


Jeg fik en fin kommentar på instagram forleden: “…Du er også vigtig Søs – meget vigtig! Og lige pludselig finder du nogle flere du kan være vigtig for. Jeg tror på dig”

Og kæreste B (som skrev denne kommentar) har ret <3. Jeg kommer tilbage på arbejdsmarkedet. Tilbage til et sted, hvor jeg er vigtig!

Tak fordi du læser med!

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

 

 • Svar
  Kirsten Høst
  2. april 2017 den 19:21

  Lyder lidt som mit liv.
  Jeg har accepteret min sygdom/skade.
  Det forventes ikke, at jeg skal være som dengang.
  Jeg skal ” bare” være i live og være her. Nyde livet og hver dag
  Få opfyldt nogle af de drømme jeg stadig har. Selvom jeg også hviler mit hjerne hele tiden, for at kunne fungere.
  Knus til dig❤

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   2. april 2017 den 19:31

   Og lige dér, hvor du er. Der kommer jeg også på et tidspunkt ❤

   • Svar
    Kirsten Høst
    2. april 2017 den 21:45

    Selvfølgelig gør du det. Det tager bare tid.
    Jeg har besluttet at være “livs-nyder”
    Jeg opsøger de gode øjeblikke.

Skriv svar