Din Instagram her

 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • GODMORGEN Jeg sparker dagen igang med en smoothie Dagenhellip
Personlige indlæg

Hjernens apotek

6. april 2017

Tænk bare, hvis DU kunne sætte din hjerne i gang med at lave sin egen medicin. Hvor fantastisk ville det ikke være? Endnu mere fantastisk er det; at din hjerne faktisk godt kan lave sin egen medicin. Hjernens egen medicin er langt stærkere og bedre, end den du kan købe.

Det kaldes hjernes apotek.

Måske synes du, at dette er lidt for lilla, langhåret og utopisk – det synTES jeg tidligere. Jeg vil bare sige: Giv det en chance. Du kan jo blive positiv overrasket. Det blev jeg.

ps. Dette er IKKE en reklame eller annonce. Det er mere vidensdeling. Altså; det virker for mig. Måske det også virker for dig?

Robusthed

I forbindelse med mit arbejde, var jeg på et kursus, hvor jeg blev uddannet robustheds-vejleder. Aldrig før har jeg været på et så spændende kursus!

Ifb. med smerter har jeg selv brugt principperne i robustheds programmet – og det virker! Jeg har en stor smertetærskel, og jeg tror en god del af æren kan gives til Poul Lundgaard Bak (læge og hovedmanden bag projektet Robusthed). På robustheds-kurset lærte jeg – ved hjælp af mentalisering – øver min hjerne i at producere endorfiner (et stof, der ligner morfin, bare 300 gange stærkere). Endorfin er gratis, det har ingen bivirkninger, og så har jeg det altid med mig – lige mellem ørene.

Smart ik’ !


Der er faktisk folk, som har lært at bruge deres hjernes apotek så godt, at de har kunnet lade sig operere helt uden bedøvelse og helt uden at opleve smerter.


Hjernens apotek som lydfil

For tiden, hvor jeg synes det hele er lidt hårdt, er jeg igen begyndt at bruge robusthed. Jeg har en mp3 fil på 20 min, som jeg lytter til ifb. med mine powernaps.

Det gør meget godt for mig!

 • Jeg bliver mere afslappet.
 • Jeg bliver gladere.
 • Jeg øver mig i at bruge MIT indre apotek.

Jeg vil gerne dele lidt om robusthed med dig

Det kan godt være, at du ikke kan bestemme over omgivelserne, men med robusthed lærer du, hvordan DU selv kan bestemme over DIT indre.

Hjernen er det mest fantastiske vi har, og tanker er dét stærkeste, som hjernen kan producere. Kroppen og hjernen oversætter simpelthen dine tanker til sit eget kemiske sprog inde i cellerne. Det er derfor, at DU med DINE tanker kan kickstarte dit eget apotek til at lave endorfiner og andre gode stoffer.


Alle mennesker oplever fra tid til anden smerte.


Hvad enten det er smerte i kroppen eller smerte i psyken, så kan robusthed hjælpe dig. Det er hvert fald min overbevisning.

 • Med robustheds teknikker kan man nemlig lære at gøre destruktive tanker til konstruktive tanker.
 • Med robustheds teknikker kan man også lære at lindre fysisk smerte.

Det kræver øvelse og tålmodighed. Det kræver kendskab og viden om mental robusthed. Men det er det hele værd.

Jeg tror på, at næsten alle kan få det bedre ved hjælp af robustheds teknikkerne.

Hvordan gør man?

Det handler om vejrtrækning. Det handler om fokus. Det handler om mentalisering. Det handler om at kontrollere sine egne tanker.

Jeg kan ikke beskrive det lige så godt som Poul Lundgaard Bak, derfor vil jeg henvise til hjemmesiden http://robusthed.dk/ . Brug lidt tid derinde. Kig lidt rundt. Se evt. afsnittet http://robusthed.dk/hjaelp-til-problemlosning/smerter. Lyt til de mp3 filer, som findes derinde. Jeg tror faktisk også, man kan finde nogle længere mp3 filer på Itunes.

Lydfilerne er ren mindfulness

Go’ fornøjelse

Tak fordi du læser med!

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

 • Svar
  Henriette
  6. april 2017 den 21:58

  Tak! Det her er lige det jeg har brug for lige nu

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   6. april 2017 den 22:27

   I den grad. Åh hvor jeg håber, du snart får styr på den skulder

Skriv svar