Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

Hvad bringer min fremtid?

26. marts 2017

Min fremtid kommer til at se anderles ud – Hvorfor kan du læse i indlægget.

Et kæmpe stort: ?. Sådan har jeg det om min fremtid

 

“hvor lang tid læste du økonomi på Handelshøjskolen?”

Den rare dame fra HR (lad os kalde hende S) kigger på mig.

Jeg: “øhh ikke så lang tid. Også dengang var jeg dårlig til at sidde stille, og jeg gad ikke nørde med tal i 5 år. Jeg ville hellere ud og slukke ildebrande. Så jeg blev brandmand i stedet. Jeg kunne jo altid læse økonomi i fremtiden”

Min tillidsrepræsentant, min personale chef og S fra HR kiggede på mig, og de begyndte at grine

“Typisk Søs. Hun søger hele tiden nye udfordringer”

Måske er det farvel til fængslet?

Det var formiddag, og jeg sad til møde med mine chefer. Mødet omhandlede min fremtid som fængselsbetjent.


Kan jeg få en fremtid som fængselsbetjent?


S fra HR var blevet briefet om min sag, og hun besluttede – efter at hun selv, min personale chef, min tillidsrepræsentant og jeg, havde haft en god lang samtale – at min sag skal prøves i heldbredsnævnet. Et nævn bestående af ufrivillige læger, som skal kigge mine journaler igennem og ud fra det, vurdere om det er tænkeligt, at jeg kan varetage jobbet som fængselsbetjent på fuldtid.


Nogle gange ender disse sager med en afskedigelse.


but without the dark we’d never see the stars.
Det er værd at huske!

Jeg har det okay

Det er pisse træls og det er langt fra, hvad jeg havde ønsket mig (jeg havde endelig fundet drømmejobbet). Alligevel er jeg Okay med beslutningen.

Jeg forstår dem.

Jeg synes, at mit møde gik ganske godt. S fra HR virkede engageret i min sag, og hun vil gerne hjælpe mig videre (hvis altså jeg bliver afskediget). Derfor havde vi emnet oppe, om min korte tid som økonomistuderende. For har jeg mon nogle kvalifikationer, der kan hjælpe mig videre?

(Her kan jeg godt blive lidt sur på start-i-20’erne-Søs, som ikke kunne​ finde ud af, hvad hun ville. Var den Søs nu blevet færdiguddannet økonom, havde hun haft en uddannelse af falde tilbage på. Men igen; så havde hun aldrig overvundet ild angsten – så det er nok okay)

Tilbage til mødet

Jeg ved godt, at jeg måske sætter barren for høj…. Men jeg vil rigtig gerne læse en Master i kriminologi eller en Master i konfliktmægling​ – altså hvis jeg ender med at miste mit job.

For et par år siden luftede jeg faktisk tanken om at læse kriminologi ved siden af arbejdet som fængselsbetjent – men der var før jeg blev syg.

Jeg ved godt, at jeg ikke kan, hverken læse eller arbejde, mange timer om ugen. Men jeg er en knøw pige, og jeg tror, at det måske vil komme let til mig?… Måske kan man finde en løsning, hvor jeg læser færre timer om ugen, og strækker uddannelsen over længere tid?

Okay derudover kommer økonomien. Det er en dyr uddannelse.

Måske jeg drømmer for stort? Men jeg håber. Tænk bare, hvad jeg kan med en god uddannelse. Så er jeg klar til at arbejde fuldtid, når min krop er klar til det – det tror jeg stadig den bliver!!! Skulle det værste ske, ja så kan jeg arbejde med noget spændende, de timer om ugen, som min krop nu engang kan”

Jeg trækker vejret

S fra HR kigger på mig “hvad er dit gennemsnit?”

Jeg: “Altså på denne uddannelse? Her ligger det på 11 komma et eller andet”

S fra HR smiler. “Jeg vil gerne hjælpe dig videre. Det er ikke sikkert, at du kan komme til at læse, hvad du ønsker. Men vi kan undersøge det”.

Opsummering

Da mødet slutter, har vi aftalt følgende:

 • Jeg skal ikke møde på arbejde igen.
 • Jeg skal lige give mig tid til at slappe af og trække vejret.
 • Derefter skal jeg kontakte min personale leder.
 • Herefter kommer der en masse bureaukratisk med lægeerklæringer, mulighedserklæringer, og papir, der skal sendes fra øst og vest.
 • Når bureaukratiset er overstået, skal jeg møde på kontoret, hvor vores kredsledelse holder til.
 • Her vil S fra HR tage i mod mig. Sammen skal vi finde en løsning på min fremtid. Vi kan lige så godt gøre alt benarbejdet imens sagen kører i heldbredsnævnet. På den måde slipper jeg (forhåbentlig!) for at skulle igennem den store mølle ved kommunen – og som bonus: jeg har noget at stå op til!

Jeg får det bedste ud af situation.

Tanken om at skulle vinke farvel til drømme jobbet er hård.


Men jeg har det okay.


Jeg er okay med beslutningen om en tur igennem heldbredsnævnet.

Altså aller helst vil jeg gerne arbejde fuldtid som fængselsbetjent. Aller aller helst vil jeg gerne arbejde fuldtid som fængselsbetjent og læse kriminologi ved siden af. Men sådan er virkeligheden ikke lige nu.

Virkeligheden er, at jeg – de dage, hvor jeg har været på arbejde og A ikke er hjemme – spiser cornflakes til aftensmad. Jeg har ikke energi til andet end en gåtur med Chelsea, og derefter bare ligge på sofaen (røv kedeligt; I know)

Derfor ville jeg lyve for mig selv, hvis jeg blev ved med at fastholde mig selv i denne her situation. Med 16 timers arbejde om ugen er jeg jo intet værd.


Jeg er ikke noget for mig selv, og dermed er jeg heller ikke noget for andre.


Derfor jeg er okay med beslutningen. Jeg tror, det er bedst for mig.

Og hvem ved, hvad fremtiden vil bringe?

Jeg tror, at jeg i fremtiden kan finde en løsning, hvor jeg kan være noget for mig selv, og dermed også være noget for andre.

Selv en dråbe spreder ringe i vandet. Heldbredsnævnet kan være dråben, som spreder noget godt med sig

Ps. Jeg var forberedt.

Grunden til, at jeg er okay med situationen er b.la fordi; jeg var forberedt.

A og jeg har længe snakket om, at situationen – hvor jeg arbejder 16 timer om ugen og intet er værd – er uholdbar i længden. Jeg har derfor vidst, at jeg kunne risikere at miste jobbet.


Jeg har lavet en b plan.


Planen hedder; studerer kriminologi eller konfliktmægling på mindre end deltid.

Jeg håber, at det flasker sig, for lige nu har jeg ikke en c plan.

Men jeg må hellere lave en. Kald mig sort seer eller kald mig planlæggende, men jeg forbereder mig altid på det værste (har for tit oplevet, at det værste sker, og jeg står uden nogen plan – det er virkelig ufedt), MEN jeg håber altid på det bedste!

Jeg må indrømme. Lige nu kan jeg ikke overskue tanken om, at b planen (også) går i vasken, og jeg så står der – uden at vide hverken fra eller til om min fremtid. Derfor må jeg hellere finde mig en c- plan.

Til her kollegaer, der læser med

Bare rolig i slipper ikke helt for mig. Jeg kommer ud og hilser på – og jeg tager selvfølgelig kage med.

 

Tak fordi du læser med!

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

 • Svar
  henriettehenriksen
  26. marts 2017 den 19:59

  Jeg ved nøjagtig hvor du står lige nu. Jeg stod der selv d. 28. februar 2013…
  Det var hårdere end jeg havde regnet med. Jeg identificerede mig med mit arbejde og min karriere. Jeg elskede det. Men kroppen gjorde ikke og det var mega hårdt at skulle indse. Min første tanke var: Hvem er jeg så nu?
  Jeg havde ingen plan B eller C. Kun hvis det var videreudvikling inden for mit fag.
  Men men men, du kommer ud på den anden side, med en ny “identitet”, det er måske ikke Søs Fængselsbetjent, men der kommer noget andet. Men det er en proces.
  Kram til dig

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   26. marts 2017 den 20:30

   Tak for din videndeling. Det betyder alverden! I dagens Danmark er “hvad laver du?” Jo nærmest lig med “hvem er du?”. Arbejdet er en så stor del af, hvem vi er. Men jeg tror dig, og tror at jeg nok skal finde ud af det

 • Svar
  Kirsten Høst
  26. marts 2017 den 20:11

  Håb på det bedste.
  Det skal nok gå, lige meget
  hvad der sker i fremtiden.
  Det vigtigste er at du har det godt.
  Knus

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   26. marts 2017 den 20:31

   Tak Kirsten. Og du har ret; det skal nok gå

 • Svar
  Per Holm Nielsen
  26. marts 2017 den 21:56

  Det er imponerende den gejst du viser her. Godt du har ryggen dækket af A. Det er utroligt som sygdom kan give en perspektiv. Det er sgu lidt ærgerligt at man ikke kan se tingenes vigtighed eller mangel på samme inden. Håber det flasker sig…

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   26. marts 2017 den 22:14

   Jeg er ret heldig med ham A. Ja det er utroligt (ærgerligt!), hvordan man først – rigtig – kan se vigtighed, når man står i en svært tid

 • Svar
  Lisa
  28. marts 2017 den 13:12

  Det var trist å høre:( Men jeg er veldig enig med deg i at man må ta vare på seg selv før man kan jobbe<3 Stå på tøffa!:)

  Pst: har du positivt utslag på anti scl 70?

  • Søs Trier
   Svar
   Søs Trier
   28. marts 2017 den 14:26

   Det er rigtig træls, at man jeg ikke kan arbejde som før. Men lige nu, er det bare virkeligheden, og så må jeg få det bedste ud af det.
   Go´dag til dig 🙂
   Jeg kan ikke huske om jeg har positiv scl 70. Jeg har positiv ANCA og ANA og nogle andre ting, som jeg ikke husker …

Skriv svar