Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

Skrigende grise

29. november 2016

Ferie

De sidste to uger har jeg været noget fraværende på både Instagram og Facebook. Dette er der en god grund til: Jeg har haft ferie.

Søndag den 20. november pakkede min mand og jeg bilen og kørte sydover. Planen var en uge i sommerhus på Sydals. En uge blev til to uger. Aldrig før har jeg troet, at jeg kunne få tiden til at gå med så lidt i så lang tid. Men det må have været tiltrængt. For det gik imponerende godt at lave intet.

Det lavede vi

Mandag:

Jeg skød 30’erne (og ferien) i gang med at skulle morgentisse. Faktisk var det så tidligt, at jeg vil kalde det for nattiseri. Jeg forsøgte at liste ud på badeværelset, men med et ukendt og mørkt sommerhus, ja så bankede jeg selvfølgelig min tå ind i et eller andet “FOR helve!!!…” Jeg fik bremset mit eget udbrud –  “bare jeg ikke vækkende A.”


Jeg tissede færdig, og var klar til at liste tilbage til sengen. Da jeg kom ud fra badeværelset, blev jeg mødt af en søvndrukken A. med viftende flag i hånden “I dag er det Søs’ fødselsdag, hurra, hurra (gab), huuuuurrrraaaa


Hva’ fanden, kl. var 04.30 og vi kunne lige så godt agere morgen mennesker og stå op, (så havde jeg også flere timer til at fejre fødselsdag i).

Så mandagen gik med en MEGET tidlig formiddagslur, lidt fødselsdags shopping og rødvinshygge om aftenen.

Det obligatoriske jeg-står-i-Armanis-prøverum billede


De resterende 13 dage gik med at sove længe, gå ture ved vandet, grænse-shoppe, slappe af, drikke rødvin, slappe lidt mere af, spille brætspil, læse bøger, drikke lidt mere rødvin. Alt dette kun afbrudt af en hyggelig tur til København, hvor vi skulle have haft to overnatninger. Desværre blev min krop ramt af udmattelse, så københavner turen blev til en enkelt overnatning. Tilgengæld har vi nu muligheden for en søndag derhjemme sammen med den firbenet plet.

En af bøgerne som jeg fik læst (kan godt anbefales)

Masser af lange morgener med morgenhår og ild i brændeovnen – jeg er fan

 

Faktisk var ferien ikke ren afslapning. Vi havde nemlig én dag med masser af action. Det var på feriens tredje dag.

Skrigende mennesker.. Øhhh… Eller???

Det var om onsdagen. Udenfor stod A. og nød sin morgenkaffen. Jeg lavede et eller andet indenfor. A. kom ind. Han havde et meget pudsigt ansigtsudtryk.

A: jeg tror, jeg hørte nogle skrige

Søs: Hvad snakker manden om???

Hvordan skrige?

A: Skrig som hvis en person er kommet til skade

Jeg kiggede undrende på A.

A: “Sådan nogle skrig (han gør sit bedste for at gøre sin stemme lys og skriger) aaarrrhhhh…. aaaaaahhh”

Jeg kom vist til at hulke lidt af grin over A.’s formøse kvinde skrig.

A: Okay måske jeg er ved at blive tosset, eller så tager jeg arbejdet med mig, MEN der kom altså nogle skrig. Først ét skrig, derefter ét mere og ét mere. Det lød som, hvis et barn eller kvinde kommer virkelig galt af sted

Søs: (måske også lidt arbejdsskadet)

Tror du der er sket nogen noget? Måske et forbrydelse?

Jeg kunne se, at der foregik en masse inde i A.´s hoved.

A:kom vi kører hen imod lyden!

Vi hoppede i kondiskoene. Jeg fik snøret skoene rigtigt godt (man ved jo aldrig, om vi skulle til at løbe efter forbrydere…)

A: jeg kører

S: så er jeg coach driver og holder telefonen klar til at kunne ringe 112


Her kunne vi næsten stikke hinanden en flyvende high five for godt samarbejde.


På vej ud af døren ser jeg en tom vinflaske

Jeg tager vinflasken med

A: Kigger undrende på mig

Søs: “Altså jeg går ikke tomhændet hen til en, som er ved at overfalde en anden. Basta!

Vi kørte mod skrigene. Som i øvrigt var stoppet. Holdte øje. Slukkede bilen. Holdte lidt mere øje. Vi fik lokaliseret stedet, hvor skrigene kom fra. Jeg noterede klokkeslettet for det første skrig, og noterede adressen. Vi nærmede os lokationen. Det var en gård.


Nu kunne jeg mærke adrenalinen boble i kroppen. Vi kørte nærmere.


Det var en ret stor gård. Vi kørte helt derop. Okay der lugtede af grise. Vi holdte stille. Slukkede motoren. Vi hørte et skrig. Skriget kom fra stalden. Vi kiggede på hinanden.

det er skrigende grise!”. – Velkommen til landet

Efter at have grinet lidt (okay meget) af os selv, blev vi enige om, at de dér grise altså ikke lød som normale grise. Vi er sikre på, at selv en landmand ville være i tvivl om, det var skrig fra mennesker eller dyr.

 

Bum så var den ferie slut.

Jeg er stadig overrasket over, at jeg kunne få 2 uger til at gå med ingenting. Og ærligt; så kunne jeg snildt tage en uge mere. Jeg tror simpelthen min har krop nydt – og haft brug for – at den kunne slappe af, når det var nødvendigt – også selvom, at det var nødvendigt flere gange dagligt.

Mandag morgen (kl. 5!!!), hvor hverdagen igen starter, vil jeg huske på, hvor godt min krop havde det, da jeg havde ferie. Jeg vil derfor være bedre til at give min krop de hvil, som den har brug for. På den måde er jeg sikker på, at jeg kommer nemmere igennem dagene.


Tak fordi i læser med! Det gør mig tosse glad!

I kan som altid følge med på instagram og på Facebook

I skal selvfølgelig ikke snydes fra nogle feriebilleder

Når man er i det sønderjyske er det obligatorisk med et visit til Dybbøl Mølle

Og når man er ved Dybbøl Mølle er det obligatorisk med en gåtur ad Gendarmstien

Vi holdte budgettet nede og lavede selv aftensmad (fryse pizzaer tæller vel som hjemmelavet mad, når man selv sætter dem i ovnen)

Gløgg i hyggelige Flensborg

Parkering for damer 😂

Næsten hver dag var vi et smut ved stranden

Sønderborg by night

Selv en dråbe (eller en tung sten) laver ringe i vandet

Når november vejret er så flot, er det fantastisk med dansk ferie

Okay vi spiste også ude en gang i mellem

Den fedeste lilla aften himmel

Med fuld fart over Fynshav (Als-Fyn)

Fredag aften. Starter med bobler på Scandic og efterfølgende til middag hos venner

 

 • Svar
  Pernille Højland-Rønde
  3. december 2016 den 18:54

  Aaaaaa, hvor dejligt. Det lyder helt perfekt – jeg vil med næste gang. Jeg er tosset med gåture og brætspil.

  • søs
   Svar
   søs
   3. december 2016 den 19:00

   Det var så perfekt! Du må få en plads i smørhullet næste gang

 • Svar
  Henriette
  3. december 2016 den 19:18

  Åhh det lyder virkelig til at have været en skøn og velfortjent ferie… I vil ikke vide hvorfor grise skriger på den måde. Det gør de nemlig ikke altid….

  • søs
   Svar
   søs
   3. december 2016 den 19:33

   Jeg er vildt nysgerrig Henriette! Kunne nemlig ikke Google mig til det

Skriv svar