Din Instagram her

 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

Fredag aften ringer … min læge

3. september 2016

I går aftes blev jeg ringet op af ‘Preben’. 

Et lille PS: Egentlig skulle mit næste blogindlæg omhande mit løbeeventyr tilbage i august. Jeg er startet op på indlægget, men har simpelthen så mange følelser og tanker. Alle nogle jeg gerne vil have nedfældet på papir (og det vil komme til at fylde aaaalt for meget). Så det kræver lidt mere overskud at få grovsorteret og sammenkogt det hele til et overskueligt indlæg.

Derfor springer jeg frem til dette her indlæg (og bare rolig, der skal nok komme et indlæg om løbeeventyret).

På vej til mødet med 'Preben''

På vej til mødet med ‘Preben’

I fredags var jeg til lægetjek på Reumatologisk i Aarhus. Til jer, som har været tilknyttet Reumatologisk ved, at ventetid inden undersøgelserne er reglen frem for undtagelsen.

Nå men jeg har ofte hørt folk blive grove i betrækket og brokke sig over den meget lange ventetid. Jeg vil gerne vende bøtten på hovedet, og anskue det med de positive briller.


Hvor er det fantastisk, at der er så lang ventetid!


Okay det kræver måske en uddybning…

I fredags havde jeg (som altid) en tid hos en af overlægerne – lad os kalde ham for Preben. ‘Preben’ var “kun” 40 min forsinket. Han beklagede selvfølgelig ventetiden, og uddybede, at lægerne kun må sætte en halv time af til hver patient.


‘Preben’ er af den holdning, at han ikke vil gå på kompromis med patienternes behov. 


‘Preben’ synes kun det er rimeligt, at patienterne får besvaret de spørgsmål, som fylder hos dem (de kommer jo til fra hele landet, og han ønsker ikke, at de skal køre den lange tur hjem med en masse uafklarede spørgsmål). Som jeg tolker det, så er ‘Preben’ ikke bare dygtig til sit fag, men han er også stolt af sit fag. Han vil have lov til at lave de nødvendige undersøgelser, og besvare de nødvendige spørgsmål – og det må bare tage den tid, som det nu engang tager – fantastik engageret tænker jeg!

Man skulle så tro, at ‘Preben’ ville jabbe mig igennem (for at indhente noget af tiden). Men dette var ikke tilfældet. I stedet brugte jeg en hel time inde hos ‘Preben’ (sorry til patienterne efter mig).

Lige et kort resume af konsultationen: Jeg skulle have taget ekstra blodprøver, jeg blev desværre (igen) sat op i høj dosis binyrebarkhormon og ‘Preben’ vil gerne intensivere min behandling (men først skal mine lunger lige undersøges og fotograferes).


Huhej som vi derefter skyndte os hjem. Jeg skulle til logeaften med damerne og ville gerne lige nå en morfar inden festlighederne.

Klar til damerne

Klar til damerne

Den sidste tid har min krop været noget på tværs og jeg var noget mærket af medicin øgningen, men forsøgte at dulme det i rødvin.

Efter et par (2, 3, 4…) glas rødvin ringer min telefon.


“Det er Sjjøes”. “Hej Søs det er ‘Preben’ fra Reumatologisk”….


…. BANG og jeg blev lynende hurtig ædru. ‘Preben’ havde brugt sin fredag aften på at kigge min Journal igennem. Da de første blodprøver tikkede ind (men et resultat, som han ikke havde håbet på) greb han knoglen og ringede til mig. Han forsikrede mig om, at det kunne være ingenting, men ville gerne, at jeg fik taget ekstra blodprøver om 2 uger.


Følelserne (og nok også lidt af vinen) boblede rundt i mig. Først tænkte jeg; SHIT bare det ikke er noget alvorligt med mig? Den følelse blev hurtig erstattet med; WOW! Hvor er jeg bare imponeret over ‘Preben’.


Der er tale om en overlæge (måske professor?) Som bruger sin fredag (FRI)aften på at kigge min Journal igennem.


‘Preben’ må jo virkelig brænde for sit arbejde, og jeg må virkelig være i de bedste hænder. Pludselig blev jeg tryg ved situationen.

Jeg gik tilbage til damerne og tilbage til rødvinen. Desværre var kroppen bare ikke fit for fight, jeg måtte opgive, og jeg tog hjem ved 22 tiden…

Nå men jeg vil egentlig bare nå frem til: Næste gang i sidder i et venteværelse og skal til at mugge over den lange ventetid, så tænk: måske er lægen forsinket fordi han respekterer hver og enkelt patient. Fordi han ønsker at give den enkelte patient den behandling som er nødvendig. Måske er han forsinket fordi han gør et skide godt stykke lægearbejde.

Et kæmpe cyber skulderklap til den altid dygtige og engageret ‘Preben’ .

 

TAK fordi i læser med 😘 Som altid er i velkommen til at kommentere. Og i kan selvfølgelig finde mig på Instagram

 • Svar
  Henriette
  4. september 2016 den 10:00

  Jeg har fået helt samme tilgang som dig til ventetid, efter at jeg fik den yngste og hun blev syg. Hun fik en læge som havde lang ventetid, til gengæld var hun super grundig og sendte os videre til sygehuset.
  Kram til dig. Håber weekenden gir dig energi

  • kroniskefarver
   Svar
   kroniskefarver
   4. september 2016 den 10:41

   Dejligt, at din yngste også fik et grundigt tjek! Hellere ventetid og en grundig læge, end ingen ventetid og en læge, som har mere travlt med at komme videre i programmet end rent faktisk at lytte og undersøge!
   Også kram og energi tilbage til dig 🙂

 • Svar
  Ugens smil #5 - Kroniske Farver Søs Trier
  9. august 2017 den 15:33

  […] Har du nogensinde læst om dengang min læge ringede fredag aften […]

Skriv svar