Din Instagram her

  • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
  • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
  • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
  • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
  • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
  • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
Personlige indlæg

En finurlig kombination…

20. juli 2016

… af at være ekstrovert samtidig med, at man er syg (og dermed ofte energiforladt).

Hvad er ekstrovert?:

– Carl Gustav Jung brugte begreberne ekstrovert og introvert for at beskrive to forskellige persontypers indstilling til omverden. Den ekstroverte personlighed – eller udadrettede, som begrebet kan oversættes til på dansk – orienterer sig udad og har brug for omgivelsernes opmærksomhed for at trives….

…. Ekstroverte bruger meget tid sammen med andre mennesker og kommer let til at føle sig ensomme, når de er alene. Det er samværet, der er i fokus og her, de henter energi. De er gode til det sociale samspil og yder bedst på jobbet, når de arbejder sammen med andre. De vil helst have døren åben ind til deres kontor, så de kan følge med i livet udenfor. De snakker mere end introverte og er hurtige til at finde ud af, hvad de synes om den ene eller den anden ting.

(betegnelsen er fundet på sygeforsikring Danmarks hjemmeside)

6359546560528604281378934312_6359349706444781641157924559_635907534464216374-319742574_BFFs

Jeg er en ekstrovert person. Jovist jeg er godt klar over, at de fleste mennesker har både introverte og ekstroverte værdier. Disse værdier er blot ét personlighedstræk ud af mange, og dermed ikke selve vores personlighed, habitus eller hvad vi nu skal kalde det. Anyway det jeg vil nå frem til er vist bare: jeg er en meget udadvendt person!

Og det er her jeg støder i problemer…

For hvad gør man, når man har lyst til at være social, men man er træt som et plejehjem? Jeg må ærlig indrømme, at det er en af de ting, som jeg har haft – og stadig har – det sværest ved ifb. med mit sygdomsforløb.

Jeg har ikke selv svaret, så hvis nogle af jer har fif, kom endelig med dem!

Et eksempel: Jeg er græsenke hele denne ugen, og jeg kan nærmest blive panisk ved tanken om, at jeg kun er mig. Ikke fordi, at jeg ikke hviler i mig selv – for det gør jeg. Jeg er bare bedst tilpas i andres selskab. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af ting som: at se film alene, grine alene, stene alene osv. Når jeg er sammen med andre, føler jeg mig ganske enkelt mere afslappet og bedre tilpas.

Nå men de første dage som græsenke er gået ganske godt. Jeg har nemlig været social. I dag var jeg på arbejde, og da jeg kom hjem, var jeg bare helt udmattet. Jeg havde egentlig tænkt, at jeg ville få en kammerat til at kigge ud (en af de personer, som jeg bare kan lave ingenting sammen med). Men efter mit bad, orkede jeg ikke andet end at smække mig på sofaen. Jeg magtede ikke at klæde mig på, jeg magtede ikke at tage telefonen og ringe, og jeg magtede ikke, at denne person igen skulle se en fuldstændig udmattet Søs – selvom jeg ved, at han forstår. Jeg besluttede mig for at tage en “Søs-aften”.

Hvordan er det så gået? Tja… altså jeg har været/er noget rastløs. Lige nu er mine øjne ved at falde i, men alligevel sidder jeg ved tasterne. Hvorfor? Fordi det at skrive, også giver mig en form for ro ( i den forbindelse vil jeg gerne undskylde, hvis mit indlæg ikke giver meget mening, og er lidt rodet. Men jeg mangler overblikket, og lige nu skriver jeg egentlig bare, hvad der dukker op i mine tanker) .

Nå! Hvor kom jeg fra?… Det med den dårlige kombination af at være ekstrovert, samtidig med, at man er for energiforladt til at være social. Ærligt så tror jeg ikke der er andet at gøre, end at acceptere, at jeg ikke kan være social i samme grad som tidligere. I stedet må jeg arbejde på at styrke min introverte side. Jeg skal simpelthen lære, at være tilpas og hvile i mit eget selskab.

Faktisk; når jeg tænker over det, ja så er jeg – det seneste år -blevet lidt bedre til bare at være mig selv. Her har de sociale medier, og Candy Crush været en stor hjælp. Og jeg KÆMPER for, at udviklingen fortsætter. For det er sgu lidt træls med paniske tanker som: “i morgen skal jeg være alene. What to do? Jeg laver en aftale! Hvad nu hvis energien forsvinder?! Fuck. Hvad skal min plan B være? Okay måske jeg bare skal overholde aftalen og så betale prisen bagefter. Men hvad så med dagen efter? Hvad nu, hvis jeg faktisk er for dårlig til at være sammen med nogen??“. Her ville det være rart, hvis jeg i stedet kunne tænke: “I dag er jeg træt, og derfor vil jeg bare hygge mig i mit eget selskab

Måske kommer jeg aldrig til at foretrække alene tid fremfor socialsamvær, men jeg ved, at jeg nok skal lære at elske mit eget selskab <3

13823500_10154530284408394_432159172_n

Heldigvis føles alene tiden ikke så lang med Chelsea. Hun må egentlig ikke sove i sengen. Men når man nu er alene hjemme…

Ha’ en skøn aften allesammen

12969245_10154256377973394_1714136353_n

 

 

    Skriv svar