Din Instagram her

 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • GODMORGEN Jeg sparker dagen igang med en smoothie Dagenhellip
Personlige indlæg

Bucket List

19. juni 2016

Tidligere i dag ledte jeg efter en dims. Da jeg kiggede i ’når-jeg-ikke-ved-hvor-jeg-skal-gøre-af-det,-lægger-jeg-det-her’ kassen, fandt jeg en Bucket List. En liste som jeg skrev tilbage i januar 2015.

Min Bucket List


Jeg kan sagtens huske den nat, hvor listen blev skrevet.


Tidligere på dagen havde jeg været til kontrol på reumatologisk i Aarhus. Kontrol fordi jeg var under observation for Wegeners Granulomatose (=En kronisk betændelse angriber og lukker blodkarrene, og det kan ødelægge væv og organer).

Jeg troede bare, det skulle være endnu en ’jeg-har-det-stadig-godt’ konsultation, men i stedet kom jeg derfra med endnu en ”mulig” diagnose; Progressiv Systemisk Sclerodermi (betyder hård hud. Denne ’hårde hud’ kan dannes på indre organer og på huden).

Mine blodprøver – samt andre lægelige undersøgelser – viste åbenbart, at de to sygdomme lå og ”ulmede”. Dengang kunne jeg ikke rigtig mærke noget underligt ved min krop. Det med ikke at kunne mærke eller se, at jeg måske var alvorlig syg. Men vide, at noget i min krop ikke var, som det skulle være. Det var en skræmmende, underlig og uhåndgribelig følelse.

Jeg kunne selvfølgelig ikke sove den nat.

Jeg lå bare og stirrede på loftet og tankerne fløj derud ad.
Hvad hvis sygdommene går i udbrud? Hvad med fremtiden? Hvor alvorlig er sygdommene? Kan de behandles? Bliver jeg fysisk handicappet? Vil A. blive hos mig? Hvad med børn? Hvad med arbejdet? Bliver jeg gammel? Skal jeg tage stilling til egen begravelse (hvis det værste skulle ske)?

Ærligt; så var jeg pisse bange!

Jeg kunne ikke sove, så jeg stod op.


Pludselig sad jeg med mit nem-id i hånden og underskrev, at min aske – i tilfælde af min død – må strøs ud over vandet. Bagefter gik jeg i gang med at skrive en Bucket list. Ting jeg gerne vil opnå, og opleve mens jeg kan.


Det lyder måske underligt, og en anelse drastisk. Men det beroligede mig.

Dagen efter lagde jeg min liste i ’når-jeg-ikke-ved-hvor-jeg-skal-gøre-af-det,-lægger-jeg-det-her’ kassen. Jeg skulle jo ikke bruge listen. Jeg var jo ikke syg. Jeg var ”kun” under observation. Måske udvikler jeg aldrig disse sygdomme….


Derefter glemte jeg alt om listen.


Min Bucket List (som jeg fandt i dag):

 1. Opleve Nordlys på Grønland
 2. Lære at spille et instrument
 3. Hjælpe en fremmede
 4. Springe faldskærm
 5. Sove under stjerneklar himmel
 6. Få en anden person til at græde af grin.
 7. Drikke en øl på en irish eller scottish pub i Irland eller Skotland
 8. Danse i regnen
 9. Lav velgørenhed i udlandet f.eks. Afrika
 10. Spise en belgisk vaffel i Belgien
 11. Besøge alle 7 kontinenter (mangler 2)
 12. Køre motorcykel (og måske eje en)
 13. Have en hel uge, hvor jeg sover indtil jeg vågner af mig selv ÷ vækkeur
 14. Lære at tage gode billeder
 15. Gør noget virkelig godt for min mor
 16. Deltage på Roskilde festival
 17. Se en fodboldkamp på et stadion i England
 18. Læse kriminologi
 19. Og det mest betydningsfulde! Få børn. Giv dem nogle gode værdier. Se dem vokse op. Og nyd alderdommen med A.

Nu har jeg valgt at lægge min Bucket List et sted, hvor jeg ofte kigger. Ikke fordi jeg tror, at jeg skal skynde mig at krydse punkterne af. (Jeg er jo i hænderne på de bedste læger, og jeg håber og tror helt bestemt, at jeg har helt til min alderdom, til at få krydset alle punkter af.)

Hvorfor skal listen så ligge et sted, hvor jeg ofte kigger?

Fordi jeg ønsker at styre mit liv i den rette retning


Jeg tror nemlig på, at vi styrer vores liv derhen, hvor vores fokus er. Fokusset bliver forstærket, når vi får sat ord på vores drømme og mål.


Jeg vil krydse af, når jeg opnår/oplever en ting på listen. Jeg vil udvide listen i takt med, at nye drømme og mål kommer til.

Jeg vil glæde mig til at skulle opnå, og opleve så mange fantastiske ting. Men for nu, vil jeg jeg smække benene op i sofaen, se noget kedeligt tv og nyde, at jeg har mange år til at krydse min Bucket List af.

Jeg vil gerne opfordre jer læsere til at lave en Bucket List. Nedskriv jeres mål og drømme. Styr jeres liv i retning af disse mål og drømme!

Tak fordi du læser med!

Du er velkommen til at kommentere, like og dele

Følg mig også på

Snapchat: soes_trier facebook instagram

Follow my blog with Bloglovin

 

 

Skriv svar