Din Instagram her

 • SNACK jeg takker signesfarverigeunivers for lkker og sund madinspiration hellip
 • HOME Jeg har glemt fuldstndig alt om at poste herindehellip
 • for English see the comments below JEG KOM TIL BOKSNINGhellip
 • for English see the comments below RSDAG i dag erhellip
 • for English see the comments below NYT P BLOGGEN hellip
 • GODMORGEN Jeg sparker dagen igang med en smoothie Dagenhellip
Aktuelt/Debat

Man har vel lov at blive klogere hele livet igennem!

8. april 2016

Eller???

Dagens indlæg kommer til at handle om min holdning til Venstres forslag om adgangskrav på 4 til gymnasiet.

Her kommer en lille opfordring til de blå politikere, som lige nu pønser på at lave et adgangskrav til gymnasiet på 4 i dansk og matematik; TÆNK JER GODT OM!

Jeg er bange for, at karakterkravet kan skabe unge uden uddannelse.

Jeg selv var noget af, tja hvad skal jeg kalde det?… en rod i folkeskolen. Jeg pjækkede, jeg hørte ikke efter, og jeg deltog ikke aktivt i undervisningen.  Mine karakterer var heller ikke noget at prale af.  Faktisk ville jeg – hvis der havde været et karakterkrav på 4 – kun lige være kommet ind på gymnasiet.


Men jeg kom på gymnasiet. Og heldigvis for det! For på gymnasiet blev jeg modnet. Det var her jeg opdagede, at læring faktisk kan være sjov! Jeg oplevede, at jeg kunne meget mere, end jeg forstillede mig. Jeg begyndte at tro på mig selv, og jeg blev den første i familien til at få en rød studenterhue på. Jeg var lykkelig!


I 2006 fik jeg huen på 🙂

På gymnasiet fandt jeg ud af, at jeg faktisk er boglig dygtig, hvilket gjorde, at jeg søgte ind på Handelshøjskolen – og jeg kom ind. Efter et semester besluttede jeg mig dog for, at erhvervsøkonomi ikke var noget for mig. Jeg havde brug for at komme ud og opleve verden.  Efter at have set og oplevet, hvad jeg mente jeg skulle, søgte jeg ind på en mellemlang videregående uddannelse. Jeg blev færdig uddannet og dette endda med et gennemsnit på 11,2


Et snit på 11,2! Det synes jeg sgu er ret flot gået af en, som kun liiiiige ville kunne blive optaget på gymnasiet – altså hvis det nye karakterkrav var en realitet dengang.


 

Jeg mener bare; unge modnes forskelligt og læring foregår gennem hele livet.  Det er jeg selv et ret godt eksempel på.

Jeg er bekymret for, at adgangskravet kommer til at gå ud over de børn, hvis forældre ikke har en akademiker baggrund.
Det kommer til at gå udover børn af ufaglærte,
og gå ud over børn med minoritetsbaggrund.
Det kommer til at gå ud over de børn, hvis forældre ikke kan understøtte deres læring igennem folkeskolen, og dermed opnår barnet/den unge ikke den karakter som Venstre ønsker at indføre.

Tal fra DGS viser, at hver 4. med minoritetsbaggrund vil blive udelukket fra gymnasiet, hvis der indføres et gennemsnitskrav på 4. Det synes jeg ikke er godt nok.!


Jeg synes, at et adgangskrav på 4 er en let købt løsning, hvor man får et alt for ensartet og elitært gymnasium. Et adgangskrav på 4 har en alt for stor social slagside!


 

At afskære unge mennesker muligheden for en gymnasial uddannelse synes jeg er en falliterklæring!
I stedet burde man styrke disse unge mennesker.
Det handler vel om, at vi skal hæve fagligheden FOR ALLE? At dem, som kommer ud af gymnasiet, har fået endnu mere læring, endda læring som sidder dybt. At de kommer ud stolte og med troen på dem selv. At de kommer ud, og er klar til næste skridt på uddannelsesvejen.

Så kære politikere! Drop Jeres snævre tilgang til, hvordan et ungt menneske kan udvikle sig. Alle unge mennesker skal vel SELV have lov til at bestemme, hvilken uddannelse de ønsker? Lad dog vær med at smække døren i hovedet på de, som gerne vil uddannes. Styrk vejledningen i folkeskolen, så de unge vælger rigtig studieretning. Men for guds skyld, lad vær med at ekskludere unge fra uddannelse og viden, hvis dét de ønsker er en gymnasial uddannelse. Husk; unge udvikles og modnes forskelligt!

Det var min betænkelighed ved lovforslaget.

________________________________________________________________

Smid gerne en kommentar

Og følg mig på Instagram 🙂

 

 

 

 • Svar
  henriettehenriksen@outlook.dk
  9. april 2016 den 16:15

  Selvom man ikke kan komme ind på gymnasiet med et 02, så kan man komme ind på erhvervsskolerne med 02 og fra de erhvervsfaglige uddannelser er der lige så stor mulighed for at læse videre som fra gymnasiet. Bare til info 😉

  • Kroniske-farver
   Svar
   Kroniske-farver
   9. april 2016 den 18:50

   Som det ser ud nu, kan man godt.
   Dog ønsker Venstre at fjerne den mulighed. Som jeg forstår det, skal det kun være den gymnasiale uddannelse, som giver mulighed for at læse videre på universitetet. HF skal ikke længere være adgangsgivende til universiteterne. Dog kan man fra HF (eller andre ungdomsuddannelser) søge ind på professions uddannelserne.
   Ergo skal man have en gymnasial uddannelse for at kommer på universitetet.
   Men det er bare som jeg har forstået det

Skriv svar